Guy Niv wordt de eerste Israëlisch wielrenner in de Tour de France

Voor het eerst in de geschiedenis zal een Israëlische wielrenner deelnemen aan de Tour de France. De selectie van Guy Niv, door Team Israel Start-Up Nation (ISN) is een opmerkelijke prestatie voor een wielrenner die tot drie jaar geleden vooral aan mountainbiking deed en weinig ervaring had met wielrennen.

Ook voor Team Israel Start-Up Nation is het een historisch moment om als eerste in Israël gevestigd team aan de Tour de France mee te doen.

Het team kondigde aan dat later dit jaar twee Israëlische wielrenners in de twee andere Grand Tour-races zullen meedoen. Guy Sagiv, de eerste Israëliër die ooit een Grand Tour finishte, zal rijden in de Giro d’Italia, terwijl Omer Goldstein meedoet met de Vuelta a Espana.

Guy Niv reageerde na het horen van de definitieve beslissing met: “Ik ben vereerd en bevoorrecht om mijn land en team te vertegenwoordigen in de grootste wielerwedstrijd en een van de grootste sportevenementen ter wereld. En om de eerste Israëliër te zijn die dat doet. Het klinkt misschien als een cliché, maar het is een droom die uitkomt. Ik heb kippenvel als ik er gewoon aan denk. Het is enorm. Het is iets dat ik altijd al heb willen doen – en nu gaan we geschiedenis schrijven. Ik kan niet wachten!”

Sylvan Adams, mede-eigenaar van het team verklaarde trots te zijn, niet alleen trots voor het team, maar ook trots voor Israël te zijn en voor de sport in Israël.

“Sinds november vorig jaar, toen we wisten dat ons Israëlische team voor het eerst in 2020 in de grootste wielerwedstrijd zou rijden, heb ik publiekelijk verklaard dat we een Israëlische renner in onze Tour-ploeg zouden hebben die als eerste uit ons land geschiedenis zou schrijven in de Tour de France. Ik ben trots op Guy, die hard heeft gewerkt om in de beste vorm van zijn leven te zijn, voor het behalen van deze positie“, zei een niet minder trotse Adams.

Adams vervolgde met te zeggen dat “de selectie van deze jonge Israëlische rijders voor alle drie de grote rondes duidelijk het vertrouwen van ISN in hen aantoont om deel te nemen aan de grootste races ter wereld. Veel succes voor alle drie.”

“De deelname van Niv aan de Tour is ook een realisatie van de visie en hoop die hebben geleid tot de oprichting van het team vijf jaar geleden door twee Israëliërs, ex-profrenner Ran Margaliot en zakenman Ron Baron”, zei teammanager Kjell Carlström.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)