Hamas bedreigt Israël

IDF valt doelen in Gaza aan. Screenshot Channel 13

Na dat afgelopen nacht 12 raketten vanuit Gaza richting Israël waren afgevuurd en gisteren en vandaag tientallen branden in zuid Israël zijn ontstaan door ballonnen met brandende objecten en explosieven dreigt Hamas dat Israël “een hoge prijs zal gaan betalen”.

“Het verzet maakt duidelijk dat het niet zal aarzelen om campagne te voeren tegen Israël als de escalatie en bombardementen doorgaan. Israël moet de gevolgen dragen en de prijs betalen voor de voortdurende agressie tegen Gaza, de aanscherping van de belegering, de ontwrichting van de levens van de inwoners en het bombarderen van verzetsfaciliteiten”, aldus een verklaring van Hamas.

Bij een van de raketaanvallen werd onder andere een huis in Sderot zwaar beschadigd.

Het Israëlische leger heeft ‘s nachts en in de vroege uren van vrijdagochtend drie reeksen aanvallen uitgevoerd als reactie op de raketbeschietingen gericht op de ondergrondse infrastructuur van Hamas, een cementfabriek die wordt gebruikt om materiaal te leveren voor tunnels die zijn gegraven door de terreurgroepen in Gaza en een site waar raketten worden geproduceerd.

De IDF publiceerde later beelden van de aanvallen en zei dat het vliegtuigen liet zien die “militaire faciliteiten, wapenproductielocaties en ondergrondse infrastructuur” bombardeerden van Hamas.

Het aan Hamas gelinkte Shehab, meldde dat ten minste één persoon gewond is geraakt tijdens de aanvallen ten oosten van Khan Younis, in het zuiden van Gaza. Het ministerie van Volksgezondheid van Gaza heeft echter geen gewonden gemeld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)