Hamas vuurt 6 raketten op zuid-Israël af

IDF val doelen in Gaza aan. Screenshot Channel 13

De Islamitische terreurorganisatie Hamas heeft vanochtend rond 5 uur Israëlische tijd zes raketten richting Israël afgeschoten. Eerder op donderdag kondigde Hamas aan dat “de jongeren uit Gaza een boodschap richting Israël zouden sturen.”

De aanval kwam nadat eerder in de nacht de IDF ondergrondse structuren van Hamas had aangevallen in reactie op 26 branden die donderdag op verschillende plaatsen in zuid-Israël ontstonden door ballonnen met brandende objecten en explosieven eraan, die vanuit Gaza richting Israel waren “opgelaten”.

Na de aanval met 6 raketten heeft de IDF opnieuw doelen in Gaza aangevallen waarbij o.a. een wapenfabriek werd vernietigd.

Volgens bronnen rond de Hamas leiding is de laatste escalatie het gevolg van het niet bereiken van een ‘deal’ met Israël, doordat Israël zegt ‘rust voor rust’ te willen, waar Hamas zegt ‘rust voor opheffen van de blokkade’ na te streven.

De bron zei ook dat de terreurgroepen in Gaza “niet willen dat Israël de ballonnen als excuus gebruikt om Hamas doelen aan te vallen”. Zij vinden dat “een te zwaar middel”, aldus de bron.

Er werden geen gewonden of doden gemeld na de laatste ronde van schermutselingen, maar de IDF houdt wel rekening met verdere escalatie.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)