IDF onderzoekt mogelijke aanschaf draagbaar anti-drone apparaat

Het Skylock draagbare anti drone apparaat. Foto Skylock

Het Israëlische leger en de politie overwegen de aankoop van persoonlijke anti-drone systemen die zijn vervaardigd door het Israëlische bedrijf SKYLOCK, onderdeel van de Avnon Group.

De groeiende dreiging van vijandige UAV’s en de noodzaak om ze van een afstand te kunnen neutraliseren, heeft geresulteerd in een race om persoonlijke apparaten te maken om ongeautoriseerde drones te neutraliseren, producten die voorheen alleen op voertuigen waren geïnstalleerd.

Het draagbare systeem van SKYLOCK weegt slechts 1,5 kilogram en is al verkocht aan het Amerikaanse leger en de NAVO-strijdkrachten. Volgens SKYLOCK kan het systeem, dat als een vest wordt gedragen, elke drone binnen een kilometer van het apparaat neutraliseren.

Het apparaat bevat een drone-detector en een anti-drone stoorzender, en de operators kunnen bepalen of ze willen gebruiken nadat ze door het systeem zijn geïnformeerd over een UAV in hun omgeving. Een enkel apparaat kost 50.000 euro.

De Israëlische defensiebedrijven Rafael, Elbit en Elta, een divisie van Israel Aerospace Industries, verkopen momenteel allemaal anti-drone-producten, die veel zwaarder zijn maar wel grotere afstanden bestrijken.

Deze worden meestal op gebouwen geïnstalleerd als verdedigingsmechanisme voor strategische locaties, terwijl het SKYLOCK-apparaat bedoeld is voor mobiele troepen, zoals een presidentiële lijfwacht of speciale legereenheden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!