IDF sluit 7 van de 28 quarantaine hotels

Dan Tel Aviv. Foto Dan Hotels

Om efficiënter te kunnen werken gaat het Home Front Command van de IDF zeven quarantaine hotels in het hele land sluiten .Drie hotels zijnn vorige week al gesloten, het Achziv, Hermon en Acco Beach hotel en bij het begin van de komende week zullen nog eens vier hotels sluiten: Bnei Dan in Tel Aviv, en ik Jeruzalem de Caesar, Tavor en Prima Park hotels.

De sluiting van de quarantaine hotels gebeurt om verschillende redenen, zoals het einde van de zomervakantie voor zowel seculiere scholen als religieuze yeshivot, evenals de verkorting van de isolatieperiode voor coronavirus patiënten van 14 dagen naar 10 dagen.

Een andere belangrijke reden is volgens het leger is om efficiënter te zijn waardoor geld kan worden bespaart. In een recent interview met The Jerusalem Post zei de commandant van de coronavirus faciliteiten van de IDF, kolonel Nir Baron, dat de hotels de staat miljoenen Shekels kosten om open te houden.

“Het is niet nodig om hotels te openen met een lage bezetting. Het is beter om de zieken te verplaatsen en ze in andere hotels onder te brengen,” aldus kolonel Baron.

Ondanks de sluiting van de hotels heeft het Home Front Command benadrukt dat het bereid is om binnen 48 uur een hotel te heropenen, afhankelijk van de noodzaak en beoordeling van de coronavirus pandemie in Israël.

Baron werd door de nieuwssite van Ynet geciteerd dat het sluiten van de zeven hotels het Home Front Command ook in staat zou stellen zich beter te concentreren op andere uitdagingen, zoals het voorbereiden van de hotels om tijdens de vakanties mee te werken.

Tijdens de eerste virus golf waren er 12 faciliteiten voor viruspatiënten die lichte klachten hadden maar om wat voor reden dan ook niet thuis in quarantaine konden, en nog eens 12 hotels voor degenen die terugkeerden uit het buitenland of die verdacht werden in contact te zijn geweest met een coronavirus patiënt.

Het Home Front Command opende 28 faciliteiten tijdens de tweede golf. “De hotels zullen een alternatief blijven voor degenen voor wie het geschikt is en die niet de juiste voorwaarden hebben om thuis te isoleren”, aldus het document.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)