IDF valt ondergrondse doelen van Hamas aan

Moment van onderschepping Hamas raket

Op zondagavond om 21 uur ging in Sderot en omgeving het luchtalarm af nadat er een raket was afgeschoten vanuit Gaza. Duizenden inwoners werden gedwongen de schuilkelders in te vluchten. De raket werd door Iron Dome vernietigd waarna sein ‘veilig’ gegeven.

Het leger zei later op zondagavond dat gevechtsvliegtuigen een cementfabriek hebben beschoten die wordt gebruikt voor de bouw van ondergrondse infrastructuur. Ook zouden “ondergrondse faciliteiten die worden gebruikt door de terreurgroep Hamas,” zijn vernietigd.

Volgens het aan Hamas gelinkte nieuwsbureau al-Resalah zou de IDF “een verzetsplaats” ten westen van Khan Younis en landbouwgrond ten oosten van de stad hebben gebombardeerd.

Er werd ook gezegd dat er drie raketten waren afgevuurd vanuit Rafah. Het was voor het eerst in bijna een maand tijd dat Israël vanuit de Gazastrook met raketten werd beschoten.

Op 5 juli vuurden terroristen vanuit de enclave drie raketten af ​​op het zuiden van Israël. Als reactie daarop bombardeerde de IDF een aantal Hamas-doelen in de Gazastrook.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)