Israël Start-Up Nation wielerploeg haalt Michael Woods binnen

Michael Woods. Foto ISN

Na Chris Froome heeft het Israël Start-Up Nation (ISN) wielerteam nu ook de Canadese klimmer Michael Woods binnengehaald als ondersteuning van Froome. Woods, 33, die een bronzen medaille won op de wereldkampioenschappen in 2018, heeft een overeenkomst voor drie jaar getekend, zegt het team.

Woods wordt door het team gezien als een belangrijke bouwsteen in het plan om het team te versterken, dat vorm heeft gekregen sinds de ondertekening van Chris Froome.

Froome zal vanaf seizoen 2021 tot het einde van zijn carrière de hoeksteen zijn van het team. ISN heeft de afgelopen dagen ook aangekondigd dat het Daryl Impey (Mitchelton-Scott), Carl Fredrik Hagen (Lotto-Soudal) en Patrick Bevin (CCC) heeft vastgelegd.

ISN mede-eigenaar Sylvan Adams en performance-manager Paulo Saldanha zijn trots op het binnenhalen van Woods.

“Paulo en Sylvan zijn de reden dat ik vandaag profrenner ben”, herinnert Woods zich duidelijk emotioneel tijdens de persconferentie. “Ik ontmoette Paulo voor het eerst in 2013, en hij nam me meteen onder zijn hoede. Hij dwong me om mijn baan op te zeggen (ik werkte bij een fietsenwinkel), en hij vertelde me dat ik de mogelijkheid had om een ​​professional te worden. Vanwege mijn leeftijd (toen 27) was ik te oud om in aanmerking te komen voor overheidssubsidies of om een ​​plaats in een ontwikkelteam te krijgen. Ik vond het moeilijk om mijn baan op te zeggen. Paulo bracht me echter in contact met Sylvan, en de twee investeerden in mij terwijl niemand anders dat zou doen. Door hun steun en overtuiging ben ik erin geslaagd om door de wielerrangen te stijgen en het hoogste niveau in de wielersport te bereiken.”

Sylvan Adams: “Het doet me een bijzonder genoegen Mike Woods welkom te heten bij ISN. Ik ken hem al voordat hij prof werd, en ik heb zijn ontwikkeling als rijder gevolgd en een van ‘s werelds elite-renners zien worden. Hij zal een onmisbare hulp zijn voor Chris Froome in de Tour de France in 2021 en zal een even belangrijke rol spelen als onze teamleider in klassiekers. Welkom bij ISN Woodsy, ik ben enthousiast over onze toekomst!”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)