Israël werkt aan openen luchtruim terwijl besmettingen blijven toenemen

Premier Netanyahu en minister van Transport Miri regev op Ben Gurion Airport. Foto Chaim Tzach / GPO

Terwijl het aantal dagelijkse besmettingen in Israël hoog blijft, bezocht premier Netanyahu samen met minister van Transport Miri Regev, Ben Gurion Airport waarbij aankondigde dat er wordt gewerkt aan het openen van het luchtruim voor buitenlanders.

Volgens het Ministerie van Volksgezondheid zijn er zondag 1.044 nieuwe besmettingsgevallen in Israël bijgekomen. Er werd daarbij opgemerkt dat aantal geteste personen zondag met 10.000 aanmerkelijk lager lag dan de voorgaande dagen.

Hiervan verkeren er 398 in ernstige toestand, het hoogste aantal sinds de virus pandemie begon, waarvan er 113 zijn aangesloten aan de beademing. De overigen hebben milde klachten en in een aantal gevallen, helemaal geen klachten.

Ook het aantal mensen wat het coronavirus in Israël is overleden is gestegen en staat nu op 690.

Ondertussen bezocht premier Netanyahu samen met de minister van Transport en een aantal andere officials Ben Gurion Airport om zich op de hoogte te stellen van de voorbereidingen om het Israëlische luchtruim weer te openen.

“Deze week openden we het luchtruim en gisteren vertrokken al 5.000 passagiers de luchthaven naar Bulgarije, Kroatië en delen van Griekenland”, zei Regev. “We proberen extra goed nieuws te brengen, elke twee weken openen we extra bestemmingen,” zei de vertrouweling van Netanyahu, die niet schijnt te begrijpen dat veel Israëliërs op dit moment geen geld hebben om zelfs de minimale benodigdheden te kopen, doordat ze geen baan meet hebben of hun bedrijf hebben verloren.

Netanyahu voegde daar aan toe dat hij ” een korte rondleiding door de luchthaven had gehad voordat het luchtruim later deze maand opengaat en daarbij informatie kreeg over veiligheidsprocedures en gezondheidsprocedures. Dit is natuurlijk een experimentele pilot en heeft te maken met morbiditeit”.

Eerder maandag vertelde de plaatsvervangend directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid Itamar Grotto de Knesset State Audit Committee dat de regering bezig was met een plan om groepen toeristen toe te staan ​​Israël te bezoeken, en om zakenlieden te laten reizen, zelfs naar “rode” landen.

Daarnaast werkt het ministerie aan een beter testsysteem zodat er meer testen mogelijk zijn en passagiers op het vliegveld kunnen worden gecontroleerd

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!