90% van de Israëli’s bezorgd over gezondheidstoestand, 70% draagt een mondkapje

Ter illustratie. Israëlis met maskers op. Screenshot YouTube

Terwijl de meerderheid van de Israëli’s zich naar verluidt zorgen maakt over het coronavirus, blijkt uit een onderzoek dat ​​30% niet regelmatig een mondkapje draagt tenzij hierom expliciet wordt gevraagd.

Zo’n 70% van de respondenten zei dat ze ervoor zorgden dat ze in alle vereiste gevallen een mondkapje droegen, terwijl 21% zegt een mondkapje te dragen ongeacht of ze de opdracht kregen dit te doen of niet. Slechts 2% gaf aan bijna nooit een mondkapje te dragen, terwijl nog eens 2% zei alleen een mondkapje te dragen in besloten ruimtes.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 67% van de Israëli’s hun gewoonten hebben veranderd met betrekking tot het verlaten van het huis.

Zo’n 40% is overgestapt op online winkelen omdat ze het risico op een coronavirus- infectie op te lopen in een winkellocatie te groot vinden. 18% is echter doorgegaan met de normale familiebezoeken en slechts 38% werkt regelmatig fysiek vanuit kantoor, de overigen werken voornamelijk vanuit huis.

Wat betreft de gezondheid van de mensen om hen heen, zegt de meerderheid, 90%, bezorgd te zijn voor wat betreft de volksgezondheid, of het nu gaat om het overdragen van het virus of het oplopen van het virus door anderen.

Met betrekking tot het leiderschap rond het beheer van de coronavirus pandemie – van premier Benjamin Netanyahu, zijn Israëli’s van mening dat de minister van Financiën Israel Katz de situatie effectiever aanpakt, dan de andere drie Israëlische leiders, premier Netanyahu plaatsvervangend premier en minister van Defensie Benny Gantz en minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein.

Door scherp te blijven op de noodzaak van goed leiderschap vanuit het ministerie van Financiën, heeft de economische crisis die gepaard ging met de pandemie van het coronavirus de Israëli’s de laatste tijd wat zuiniger gemaakt.

Ongeveer 52% meldde dat hun financiële situatie is verslechterd, terwijl 45% geen verandering heeft ondergaan, een kleine minderheid (3%) daarentegen meldde dat hun situatie is verbeterd.

De helft van de respondenten meldde dat ze hun bestedingspatroon hadden aangepast aan het begin van de coronavirus. Ongeveer 14% verminderde de uitgaven voor basisbehoeften, terwijl 4% aangaf de uitgaven binnen dezelfde categorie te verhogen, 27% van de respondenten meldde echter geen verandering in hun uitgavenpatroon.

Terwijl de coronavirus pandemie de wereld op zijn kop heeft gezet, waarbij normale routines vreemd worden en mondkapjes dragers een normaliteit worden, heeft 47% van de Israëli’s nog steeds hoop dat ze kunnen terugkeren naar hun normale dagelijkse leven.

Op dit moment is dat echter slechts maar hoop.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!