Israëlisch ziekenfonds levert doe het zelf echografie

Tele-echografie apparaat van PulseNmore. Screenshot YouTube

De grootste zorgverlener van Israël, Clalit Health Services, heeft een meerjarig contract getekend met de Israëlische startup PulseNmore om tienduizenden zwangere leden het handheld tele-echoapparaat te bieden dat door de startup is ontwikkeld.

Het apparaat stelt zwangere vrouwen in staat om thuis echo’s uit te voeren en feedback te krijgen van een arts of echoscopist, waardoor de noodzaak voor ziekenhuis- en doktersbezoeken tijdens de COVID-19 pandemie, maar ook daarna, wordt beperkt.

Clalit Health Services, met 4,6 miljoen verzekerde leden en is de eerste zorgverlener die het apparaat heeft gekocht.

“Tele-echografie thuis is een grote sprong voorwaarts in de digitale geneeskunde en prenatale gezondheid”, zegt Dr. Elazar Sonnenschein, oprichter en CEO van PulseNmore. “We hebben met succes het traditionele echografiesysteem geminiaturiseerd om een ​​oplossing te creëren die zowel betaalbaar als toegankelijk is voor aanstaande ouders.”

Het draagbare echografietoestel zal “essentiële informatie” aan zorgverleners verstrekken om te bepalen of een baby gezond is, waardoor aanstaande moeders “thuis gemoedsrust kunnen hebben en onnodige bezoeken aan de SEH kunnen vermijden”, zei Sonnenschein.

“Het PulseNmore-apparaat wordt gekoppeld aan een smartphone en maakt gebruik van geavanceerde navigatie- en AI-tools, evenals een app om gebruikers door het scanproces te leiden en afbeeldingen van hoge kwaliteit weer te geven en te delen met hun zorgverlener”, aldus de verklaring.

Artsen of echoscopisten kunnen de scans op afstand offline bekijken of in realtime met behulp van telegeneeskunde platforms en kunnen ouders geruststellen dat alles in orde is, of hen indien nodig instrueren over de juiste vervolgstappen. Daarnaast kan de technologie door zorgaanbieders worden ingezet om het aantal prenatale bezoeken te verminderen, wat handig is tijdens de huidige COVID-19 virus pandemie.

Clalit zal de kosten van de echografie, die in de komende maanden beschikbaar zal zijn voor leden, subsidiëren. Het apparaat moet worden gebruikt voor zwangerschappen in week 14 en ouder. Het kan de hartslag van de foetus, de hoeveelheid vruchtwater en ook de bewegingen van de foetus meten in een proces dat volgens Clalit slechts drie minuten duurt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)