Israëlische luchtmacht brengt eerbetoon aan vermoorde Israëlische atleten

Eerbetoon Israëlische luchtmacht aan vermoorde Israëlische atleten. Screenshot YouTube

De Israëlische luchtmacht is maandag begonnen aan een twee weken durende oefening met haar Duitse collega’s. Vandaag, dinsdag brachten zij een eerbetoon aan de 11 Israëlische atleten die in 1972 door Palestijnse terroristen in München zijn vermoord en vlogen over het Olympisch dorp en de luchthaven Fürstenfeldbruck bij München. Ook vlogen de Israëlische toestellen als eerbetoon over voormalig concentratiekamp Dachau.

Het is voor het eerst dat de Israëlische luchtmacht boven Duitsland actief is. Omdat dit zo bijzonder is werd het vliegtuig met daarin de commandant van de Israëlische Luchtmacht, generaal Norkin maandag in de lucht verwelkomd door de commandant van de Duitse luchtmacht luitenant-generaal Ingo Gerhartz

Dinsdagmiddag was er eerst een herdenkingsceremonie in het concentratiekamp Dachau waarna de fly-over begon ter nagedachtenis aan de door de nazi’s vermoorde Joden en de door Palestijnse terroristen vermoorde Israëlisch atleten.

Twee Israëlische F-16’s en twee Duitse Eurofighters begeleidden een Israëlische luchtmacht Gulfstream G-550 met de commandanten van beide luchtmachten boven het voormalig concentratiekamp Dachau en de luchthaven Fürstenfeldbruck en het Olympisch dorp, terwijl een derde Eurofighter de formatie vanuit de lucht filmde.

Generaal Norkin noemde in zijn toespraak, staande bij een van de gaskamers van concentratiekamp Dachau, dat een van de Israëlische piloten die aan de oefening meedoet, een kleinzoon is van een overlevende van concentratiekamp Dachau.

Daarnaast memoreerde hij dat hij voor vertrek naar Duitsland een ontmoeting had gehad met familieleden van de 11 vermoorde Israëlische atleten, die hem hun zegen gaven voor deze bijzondere reis en oefening.

Na zijn toespraak werd een speciaal herdenkingsgebed voor de slachtoffers van de Holocaust en de omgekomen atleten uitgesproken.

Onderstaande video bezorgt U kippenvel als u tussen de speeches door de fly-over (op 12.17 minuten, ziet van een formatie Israëlische straaljagers boven Dachau en vliegveld Fürstenfeldbruck.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!