Joodse gemeenschap VAE: ‘Het is hier goedkoper dan in Eilat’

Dubai. Screenshot YouTube

Solly Wolf, een prominent lid van de kleine Joodse gemeenschap in de Verenigde Arabische Emiraten, verwacht dat massa’s Israëliërs de Golfstaat zullen bezoeken zodra de normalisatie-overeenkomst tussen Israël en de VAE in werking treedt.

In een interview met het Israëlische Channel 12 zei hij dat hij en de gemeenschap niet verrast waren door de historische aankondiging van donderdag.

“We hadden het al verwacht. Het was slechts een kwestie van tijd. We weten dat er de afgelopen jaren ‘onder de tafel’ veel contacten zijn geweest tussen de VAE en Israël”, zegt de verheugde Wolf.

Hij voorspelde dat de relatief goedkope prijzen in de VAE een grote aantrekkingskracht zullen kunnen hebben op Israëlische toeristen.

“Ik weet zeker dat veel Israëliërs hier naartoe zullen komen”, zei hij in het Engelstalige interview (vanaf 20.55 min.). “Ik zag gisteren op televisie een vijfsterrenhotel, het is goedkoper dan naar Eilat te gaan. Dus zullen hier veel mensen naar toe komen.”

“Ze zijn van harte welkom en kunnen hier zonder angst komen, want het is een heel veilige plek. Het is een van de veiligste plekken ter wereld, voor gezinnen, voor kinderen voor iedereen”, zegt Wolf, die al twintig jaar in het Arabische land woont.

Hij zei ook dat onroerend goed goedkoper was dan in Israël en beweerde dat een appartement met twee slaapkamers nabij het strand ongeveer 1,5 miljoen shekel zou kosten, omgerekend circa €371.500.

Op de vraag hoeveel Joden er in de VAE wonen, zei hij dat naar schatting de joodse gemeenschap uit 1.500 personen bestaat, waaronder families met kinderen, alleenstaanden en zakenmensen.

Ook zei hij dat er twee synagoges zijn waar iedere vrijdagavond en en op Shabbat diensten worden gehouden.

In een programma op Channel 13 werd vrijdagavond ook getoond hoe goedkoop de Golfstaten zijn in verhouding tot Israël en speciaal Eilat.

Muhammad al-Hamdi tijdens live interview op Channel 13. Screenshot

In een interview met Muhammad al-Hamdi, redacteur van een grote krant in de Verenigde Arabische Emiraten en iemand die dicht bij de erfgenaam van de troon staat, verwees hij naar de overeenkomst tussen zijn land en Israël, en verwachte dat “Israëliërs hier zeer binnenkort op bezoek kunnen komen.

“De Golfstaten liggen slechts op 3 uur vliegen vanaf Tel Aviv”, aldus al-Hamdi, waarbij hij net zoals Wolf dat deed een vergelijking trok met de super lage hotelprijzen in de VAE in vergelijking met bijvoorbeeld Eilat.

Wetende dat Israëliërs erom bekend staan graag nieuwe bestemmingen te ontdekken lijkt het dus helemaal niet ondenkbaar dat over enige maanden Israëliërs in drommen naar de Golfstaten zullen vliegen. Vanzelfsprekend kan dat pas nadat Israël haar luchtruim weer heeft heropent.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)