Lid koninklijke familie van Qatar levert wapens aan Hezbollah

Hezbollah poster. Screenshot YouTube

Volgens door de Jerusalem Post ontdekte informatie, financiert een lid van de koninklijke familie van Qatar wapenleveringen aan de wereldwijde terroristische beweging Hezbollah.

Een particuliere beveiligingsaannemer, Jason G., drong als onderdeel van een schijnbare geheime operatie binnen in de wapeninkoop activiteiten van Qatar en ontdekte dat een lid van de koninklijke familie toestemming had gegeven voor de levering van militair materieel aan de terreurorganisatie Hezbollah in Libanon, zo vertelde hij de afgelopen week aan de Jeruzalem Post.

Jason G. documenteerde de rol die een lid van de koninklijke familie in Qatar sinds 2017 heeft gespeeld in een uitgebreid schimmig terrorisme-financieringsplot en documenteerde de feiten.

De Libanese Hezbollah-terreurorganisatie is een door Iran gesteunde sjiitische militie, opgericht in 1982 door de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC). Hezbollah is afhankelijk van Iraanse financiering en steun.

Abdulrahman bin Mohammed Sulaiman al-Khulaifi, de ambassadeur van Qatar in België en bij de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), zou naar verluidt Jason G. 750.000 euro hebben willen betalen om de rol van het regime van Qatar bij het leveren van geld en wapens aan de Libanese sjiitische organisatie in de doofpot te stoppen.

Volgens Jason G. zei de gezant tijdens een ontmoeting met al-Khulaifi in januari 2019 in Brussel: “De Joden zijn onze vijanden.”

Jason G., die een alias gebruikt om zichzelf te beschermen tegen vergelding in Qatar, zei dat zijn doel was dat “Qatar stopt met het financieren van extremisten en terroristen.” De “rotte appels moeten uit het vat worden gehaald als we willen dat Qatar deel blijft uitmaken van de internationale gemeenschap”, voegde hij eraan toe.

Dr. Azmi Bishara, een Arabisch Israëlisch voormalig parlementariër die beschuldigd werd van het helpen van Hezbollah in zijn oorlog tegen Israël in 2006, vond onderdak en koninklijke bescherming (en immuniteit van vervolging) in Doha.

Volgens Jason G. verstrekten twee Qatari-liefdadigheidsinstellingen contant geld aan Hezbollah in Beiroet “onder het mom van voedsel en medicijnen”. Hij noemde de betrokken organisaties de Sheikh Eid Bin Mohammad Al Thani Charitable Association en de Education Above All Foundation.

Jason G., die voor verschillende inlichtingendiensten heeft gewerkt, bevestigde tegenover The Jerusalem Post dat zijn dossier werd ingezien door Duitse topfunctionarissen. Het Duitse weekblad Die Zeit meldde vorige maand dat het dossier van Jason G. maar liefst 10 miljoen euro kon opleveren.

De financiële en liefdadigheidssystemen van Qatar zijn verwikkeld in andere vermeende financieringsregelingen voor terrorisme.

De Washington Free Beacon meldde in juni dat een rechtszaak in New York City beweerde dat Qatarese instellingen, waaronder Qatar Charity en de Qatar National Bank, Palestijnse terroristische organisaties financierden.

Tot de aanklagers in de zaak behoorde de familie van Taylor Force, een Amerikaanse militaire veteraan die in 2016 door de Palestijnse terreurorganisatie Hamas werd vermoord.

In 2014 beschuldigde de Duitse minister van Ontwikkeling, Gerd Müller, Qatar van de financiering van terroristen van de Islamitische Staat. “Dit soort conflict, dit soort crisis heeft altijd een geschiedenis. De ISIS-troepen, de wapens – dit zijn verloren zonen, waarvan sommigen uit Irak”, zei de minister tegen de Duitse publieke omroep ZDF.

“Je moet je afvragen wie bewapenen, wie ISIS-troepen financiert. Het sleutelwoord daar is Qatar – en hoe gaan we politiek om met deze mensen en staten”, aldus Müller.

De toenmalige Israëlische ambassadeur bij de VN, Ron Prosor, schreef in 2014 in het opiniegedeelte van de New York Times dat de energierijke Qatarese monarchie het “Club Med is voor terroristen”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)