Na ruim 100 branden valt IDF opnieuw doelen in Gaza aan

Cluster ballonnen uit Gaza. Screenshot Channel 13 nieuws

Nadat donderdag in zuid-Israël meer dan 100 branden waren uitgebroken door vanuit Gaza gelanceerde clusters ballonnen met brandende voorwerpen en explosieven, heeft de IDF de afgelopen nacht opnieuw doelen van terreurorganisatie Hamas aangevallen.

De aanval van de afgelopen nacht was de vierde op een rij en gericht tegen door veel door Hamas gebruikte lanceerplaatsen.

Da aanvallen van de IDF kwamen slechts enkele uren nadat bekend was gemaakt dat Israël en de VAE op weg zijn diplomatieke banden aan te gaan en na de woedende reacties van de Palestijnse leiders en Hamas op deze bekendmaking.

De IDF zegt dat er vrijdag een luchtverdedigings-post, observatieposten en ondergrondse infrastructuren van Hamas waren getroffen. Er waren geen meldingen van slachtoffers.

“In de afgelopen week zijn ballonnen met explosieven en brandende objecten vanuit de Gazastrook richting Israëlisch grondgebied gelanceerd”, zei het Israëlische leger in een verklaring. “Als reactie hierop hebben IDF-straaljagers, aanvalshelikopters en tanks kort geleden een aantal militaire doelen van Hamas in de Gazastrook geraakt.”

In de afgelopen week zijn er hinderden branden in zuid Israël gemeld waarbij tientallen hectares kostbare landbouwgrond en natuurgebieden zijn verbrand.

De krant Haaretz meldde vrijdag dat Israël een bericht aan Hamas heeft gestuurd dat het de overdracht van een maandelijks bedrag van 30 miljoen dollar van Qatar naar Gaza niet zal toestaan, tenzij de golf van brandgevaarlijke ballon-aanvallen stopt.

Het rapport, dat geen bron vermeldde, voegde eraan toe dat de afgezant van Qatar “niet staat te trappelen” om naar Gaza af te reizen totdat de escalatie voorbij is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)