Na tientallen branden en een raket valt IDF opnieuw Hamas doelen aan

Een van de vele branden in zuid Israël. Screenshot Channel 12 nieuws

Ook dinsdag waren er weer tientallen branden in zuid Israël veroorzaakt door ballonnen met brandende objecten en explosieven. Daarnaast was dinsdagavond raketalarm voor een gedeelte van zuid Israël nadat vanuit Gaza een raket werd afgeschoten die voor de kust van Ashkelon in zee terecht kwam.

De nachtelijke aanvallen van de IDF waren gericht tegen Hamas-locaties in de Gazastrook, waaronder een militaire basis van een elite-eenheid van de terreurgroep, zei het leger in een persverklaring, eraan toevoegend dat het Hamas verantwoordelijk houdt voor al het geweld dat uit de strook komt.

Ontploffing van ballonnencluster met explosieven eraan. Screenshot Channel 12 nieuws

Op videobeelden van de aan Hamas gelinkte Gaza-nieuwssite Shebab is te zien dat Israëlische vliegtuigen doelen in Gaza aanvielen.

De hernieuwde aanvallen van het Israëlische leger kwamen na weer een dag met tientallen branden in zuid Israël en de lancering van een raket die voor de kust van Ashkelon in zee terecht kwam en geen schade aanrichtte.

De raketlancering had tot gevolg dat in verschillende plaatsen in zuid Israël het raketalarm werd geactiveerd waardoor tienduizenden mensen naar de schuilkelders moesten vluchten.

Twee meisjes raakten lichtgewond terwijl ze naar schuilkelders renden, zei de ambulancedienst van Magen David Adom.

Een 10-jarig meisje liep een verwonding op aan een van haar ledematen en een 7-jarig meisje raakte gewond aan haar gezicht en een van haar ledematen. “Beiden werden behandeld en werden door MDA-teams naar het Barzilai-ziekenhuis in Ashkelon gestuurd voor verdere zorg”, aldus medici.

Eerder op dinsdag bracht president Rivlin een bezoek aan het gebied rond de grens van Gaza waarbij hij o.a. de Coördinatie- en Verbindingsadministratie (CLA) aan de grensovergang van Erez bezocht en plaatsen waar branden waren ontstaan door de ballonnen terreur uit Gaza.

De president sprak met brandweerlieden uit het zuidelijke district, samen met de districtscommandant van de brandweer en reddingsdienst Lt.-Col. Shmulik Friedman, die door de ballonaanvallen honderden branden hebben geblust in het gebied rond Gaza. De president bedankte de brandweerlieden voor de vastberadenheid en toewijding waarmee ze het hele jaar door hun werk doen, maar vooral in deze moeilijke en uitdagende tijd.

President Rivlin met een aantal brandweerlieden. Foto Mark Neyman (GPO)

Eerder op de dag had de president samen met de burgemeester van Netivot Yehiel Zohar “Beit Nechama voor kinderen en jongeren” (Nechama huis) in de stad ingehuldigd ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Nechama.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!