Abbas waarschuwt andere landen tegen normalisatie met Israël

‘President’Abbas tijdens de bijeenkomst tegen normalisatie. Screenshot Wafa tv

Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst van de Palestijnse leiders op dinsdagavond, veroordeelde Abbas de normalisatieovereenkomst van donderdag tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Israël en drong er bij andere landen op aan vast te houden aan een voorstel uit 2002 dat voorwaarden stelt aan de banden met Israël over de oprichting van een Palestijnse staat.

“We beschouwen dit als een dolksteek in de rug en we verwerpen het absoluut en zeker”, zei Abbas.

Het was trouwens een ietwat zeldzame show van eenheid, omdat ook vertegenwoordigers van de Palestijnse terreurbewegingen Islamitische Jihad en Hamas de gezamenlijke bijeenkomst van de Palestijnse leiders in Ramallah bijwoonden.

De laatste keer dat de twee terreurgroepen in Gaza werden uitgenodigd om een ​​grote gezamenlijke conferentie van de Palestijnse leiders bij te wonen, was in mei toen de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas aankondigde dat de veiligheidscoördinatie met Israël zou worden beëindigd vanwege de plannen van Israël om delen van de Westbank te annexeren. Alleen kwamen de groepen toen niet opdagen

Terwijl de VAE hun overeenkomst met Israël consequent hebben beschreven als een stap in de richting van het helpen van de Palestijnse staat door annexatieplannen stop te zetten, bekritiseerde Abbas degenen voor wie “de Palestijnse kwestie begint en eindigt met annexatie”.

“Ze hebben geprobeerd de wereld te laten zien alsof dit een geweldige prestatie was, deze afwijzing van annexatie,” zei Abbas.

“U kunt onze plaats niet innemen”, zei Abbas, Palestina spreekt in zijn eigen naam. Zij is degene die ‘ja’ of ‘nee’ zal zeggen, ‘zei Abbas. “U bent niet verantwoordelijk voor de Palestijnse zaak, wij alleen, de Palestijnen hier, zullen namens de Palestijnse zaak spreken.”

“Er zijn meer landen die bewegen in de richting van normalisatie met Israël,” zei Abbas. wij wijzen dat af, wij Palestijnen zullen het blijven afwijzen, ongeacht welk land dit doet”, aldus Abbas.

Met zijn uitspraken toont Abbas opnieuw aan dat ‘vrede’ een woord is dat niet in zijn woordenboek voorkomt omdat dit zou betekenen dat de ‘hulpgeld’ bron dan opdroogt en er geen geld meer in de zakken van de Palestijnse leiders kan vloeien.

Een van de landen die bekend staat als gulle gever is Nederland, ondanks het feit dat de Nederlandse regering al jaren geleden door NGO Monitor is geïnformeerd dat de vele miljoenen aan zogenaamde hulpgelden bij terroristen en hun leiders terecht komen en worden gebruikt om aanslagen op Joodse en Israëlische doelen te financieren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)