Nieuwe ‘koosjere’ streamingdienst laat Israëliërs ‘pikante’ delen overslaan

Screenshot

Voor Israëliërs die liever geen pikante inhoud willen zien is er een nieuwe streamingdienst waarmee ze eventuele onfatsoenlijke delen kunnen overslaan. Door het Israëlische dagblad Haaretz wordt het ook wel de “koosjere Netflix” genoemd.

Tov-tv is gericht op joden die de Joodse religieuze wetten strikt opvolgen en laat vrouwen films en televisieseries vooraf screenen om de problematische inhoud te identificeren, aldus het krantenbericht.

Kijkers kunnen hun filterniveau kiezen variërend van een waarschuwingstekst die tijdens een scène verschijnt, zodat de kijker op een knop kan drukken en dat deel kan overslaan, tot uitzendingen waarvan bepaalde inhoud al eerder is gewist.

De dienst, die twee jaar in de maak was, is het geesteskind van de Israëlische zakenman Israel Zeira, die de nationale religieuze partij HaBayit HaYehudi steunt. Zeira heeft volgens Haaretz al meer dan 1 miljoen dollar in het project geïnvesteerd.

Tov-tv gelooft dat de doelgroep ongeveer 400.000 Israëlische huishoudens omvat, volgens het bericht.

De inhoudsbibliotheek bevat nu ongeveer 400 kijkuren met 170 titels, maar het bedrijf is van plan om 40 kijkuren per maand toe te voegen. Een gelijksoortgelijk model bestaat voor luchtvaartmaatschappijen, die bepaalde inhoud censureren om deze gezinsvriendelijker te maken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)