Nieuwe wijk Herzliya

Luchtfoto van het gebied. Midden nonder Herzeliya Marina, links Herzeliya Pituach, rechtsboven Tel Aviv. Screen shot Ip-Tlv

Ten zuiden van de jachthaven op één van de meest begeerde stukken land van Herzliya is een plan voor een nieuwe wijk goedgekeurd: Hof Hatchelet

Het District Planning and Building Committee van Tel Aviv heeft akkoord gegeven voor het plan, meldt Globes.

Het land is in handen van particuliere landeigenaren, evenals de Israëlische landadministratie en de gemeente Herzliya. In de loop der jaren is er een levendige speculatieve handel tussen investeerders geweest.

Het plan voor de wijk van 500 hectare omvat 13.000 woningen en honderdduizenden vierkante meters commerciële ruimte.

Impressie Naor Holdings

De meeste woningen zullen zich bevinden in gebouwen van zes tot acht verdiepingen in het westelijke deel van de wijk nabij de zee. Flats van acht tot dertig verdiepingen zullen verder landinwaarts in het oosten landinwaarts nabij de kustweg worden gebouwd. In het oostelijk deel van de wijk komen ook kantoorgebouwen.

Het plan omvat verder 640.000 vierkante meter aan openbare gebouwen, 680.000 vierkante meter aan kantoorontwikkelingen, 30.000 vierkante meter commerciële ruimte en 37,5 hectare aan parken, waaronder een archeologisch park bij Tel Michal.

Er komen ook fiets- en voetpaden langs de kust en een tram.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)