Jonge ondernemers brainstormen over oplossingen coronavirus

Studenten, zoals Guy Galron (omcirkeld), verzamelen zich op Zoom om deel te nemen aan de quarantaine bootcamp van Unistream. Foto Unistream

Toen in januari de Israëlische non-profitorganisatie Unistream door het ministerie van Onderwijs en de Israel Innovation Authority werd gekozen om een ​​uniek nieuw programma uit te voeren dat zich richt op tienerondernemers in de klassen 7 tot en met 12 in de geografische periferie van Israël, had men geen weet dat de wereld een maand later compleet veranderd zou zijn vanwege de COVID-19 pandemie.

Bedrijven, overheidsinstanties, organisaties, universiteiten en scholen moesten zich aanpassen aan een online bestaan.

Dat was voor Unistream niet anders. Opgericht in 2001 door zakenman, filantroop en ondernemer Rony Zarom, traint de organisatie kansarme Israëlische tieners en jonge volwassenen in ondernemerschap en leiderschap. Ongeveer 3.500 jongeren uit alle Israëlische gemeenschappen (Joden, Arabieren, Bedoeïenen, Druzen) worden bediend met 21 ondernemerschapscentra en 180 groepen op 90 verschillende plaatsen in het land. Het doel is om hen te helpen hun potentieel te benutten en verandering teweeg te brengen. Sinds maart gebeurt dat nu allemaal online.

Unistream CEO Adam Weiss vertelt aan NoCamels dat de COVID-19-pandemie velen in Israël overrompeld heeft, maar dat Unistream een van de weinige organisaties was die een soepele overgang naar online activiteiten kon maken.

Het was “een enorme organisatorische inspanning” om 3500 tieners in minder dan een maand Zoom te leren te gebruiken, zegt Weiss. Maar de organisatie slaagde erin ongeveer 80 procent van het curriculum over te zetten naar een online-omgeving.

Assaf Weiss, CEO van Unistream. Foto Unistream

De organisatie heeft ook een team van medewerkers ingezet om lessen aan te passen aan het online platform en om er voor te zorgen dat elke tiener in het programma een computer had.

Dit jaar kregen studenten de kans om deel te nemen aan een uniek ondernemerschapsinitiatief met Amerikaanse middelbare scholieren om technische oplossingen te ontwikkelen voor de coronavirus pandemie als onderdeel van een quarantaine bootcamp.

De bootcamp omvatte twee afzonderlijke groepen van 20 Israëlische studenten met 20 studenten van de Toledo-school in Los Angeles en 20 studenten van de Weber School in Atlanta, Georgia voor een serie van vijf bijeenkomsten verdeelt over zes weken.

“Elke week hadden ze een uitdaging die ze in kleinere groepen moesten oplossen waarbij de groepen gemengd waren. Dus eigenlijk hadden we een paar kinderen uit Israël, met een stel uit de VS die samen een wekelijkse uitdaging kregen en deze oplosten en dan naar de grote bijeenkomst kwamen en hun uitdagingen en oplossingen voorstelden ”, zegt Weiss.

De activiteiten vonden plaats in de loop van twee maanden van april tot en met mei.

“We waren zo succesvol dat het ministerie van Onderwijs hier in Israël onze bekwaamheid inzag”, zegt Weiss, “en ze vroegen ons om leraren op te leiden in online les geven. We hebben honderden leraren getraind, iets wat we meestal niet doen, maar het werd een nationale inspanning.”

De tienerondernemers werden begeleid door vooraanstaande zakenmensen die als vrijwilliger hun tijd, vaardigheden, kennis en expertise aanboden.

“De afgelopen 19 jaar heeft Unistream gewerkt aan het dichten van de sociaaleconomische kloof tussen het centrum van Israël en de sociale en geografische periferie”, vertelt Weiss aan NoCamels.

Met de steun van de Israel Innovation Authority en het ministerie van Onderwijs zal de organisatie de komende vijf jaar beschikken over een budget van 10 miljoen shekel (bijna 3 miljoen dollar).

Naar verwachting zullen elk jaar ongeveer 120 nieuwe ondernemersgroepen worden opgericht in tientallen lokale gemeenten in Israël, met de nadruk op minderheden en gebieden in de periferie. Jongeren uit de ultraorthodoxe, bedoeïenen- en druzengemeenschappen, evenals risicojongeren en anderen, zullen in het programma worden geïntegreerd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)