Opnieuw veel coronabesmettingen in Israël

Soldaten Homefront Command die nu landelijk tegen het virus opereren. Foto IDF woordvoerders eenheid

Terwijl de Israëlische regering heeft besloten de weekend beperkingen op te heffen, zag het land in de 24 uur tussen woensdagochtend 10 uur en donderdagochtend 10 uur 1.751 nieuwe coronabesmettingen, zo melde het ministerie van Volksgezondheid.

Volgens het ministerie verkeren 345 mensen in ernstige toestand, van wie er 100 aan de beademing liggen. Nog eens 145 verkeren in een matige toestand, terwijl de rest milde of geen symptomen vertoont. Het ministerie zei dat woensdag 25.457 tests zijn uitgevoerd, waarvan 6,9 procent positief was.

Nieuwe dodelijke slachtoffers brengen het aantal mensen dat sinds het begin van de pandemie is overleden op 569. Zeventig mensen zijn sinds afgelopen donderdag aan het virus gestorven.

De regering besloot woensdag om de drie weken geleden ingestelde weekendsluitingen van winkelcentra, winkels en markten, die waren geïmplementeerd om de verspreiding van het coronavirus te belemmeren, op te heffen. Het besluit volgde was vastgesteld dat de beperkende maatregel de COVID-19-infectiepercentages niet verlaagde.

Maar professor Gamzu, de ambtenaar die belast is met de leiding in de strijd van Israël tegen het coronavirus, waarschuwde: “Als het infectiepercentage niet daalt, kunnen we mogelijk over twee weken een landelijke lockdown zien.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)