Opnieuw veel nieuwe coronabesmettingen in Israël

Hadassa Ein Kerem hospitaal Jeruzalem. Foto Hadassa org.

Het aantal nieuwe bevestigde gevallen van coronavirus in Israël overtrof vrijdagochtend met 1.917 nieuwe infecties in de afgelopen 24 uur het hoge aantal besmettingen van woensdag. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er nu 24.577 actieve besmettingsgevallen.

Daarvan verkeren er 374 in ernstige toestand, 29 meer dan op donderdagochtend, waarvan 106 aan de beademing liggen. Nog eens 151 patiënten waren in matige toestand en de rest had milde of geen symptomen.

Het dodental is met twee gestegen tot 578.

Het ministerie zei dat er op donderdag 27.461 coronavirus-tests zijn uitgevoerd, waarbij 6,1 procent positief werd getest, een neerwaartse trend nadat het percentage vorige week bijna 9% bereikte.

Het Hadassah Ein Kerem Medical Center in Jeruzalem is het meest overvolle ziekenhuis van Israël en bereikte donderdagavond een bezettingsgraad van 202% t.o.v. de standaard capaciteit op de coronavirus-afdeling en steeg vandaag verder tot 204%.

Volgens de Ynet-nieuwssite heeft het ziekenhuis patiënten naar andere medische centra gestuurd om te proberen de overbelasting te verlichten. Ambtenaren hebben ook gekeken naar de mogelijkheid van het openen van een nieuwe afdeling om de toestroom van patiënten op te vangen.

Vier andere ziekenhuizen, waaronder de Shaare Zedek in Jeruzalem, hadden een capaciteit van 100 procent of meer.

Jeruzalem is een van Israël’s COVID-19-hotspots en heeft momenteel meer actieve zaken dan welke andere stad dan ook. 3779 actieve corona besmettingen.

‘Coronavirus-tsaar’ professor Ronni Gamzu zei donderdag dat het aantal coronavirus infecties in Israël het hoogst ter wereld was in verhouding tot de bevolkingsomvang, en waarschuwde dat het land opnieuw geconfronteerd zou kunnen worden met een landelijke lockdown als de dagelijkse bevestigde gevallen niet op 1 september zouden zijn teruggebracht tot “enkele honderden”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)