Palestijnse TV: ‘Joden verontreinigen Al-Aqsa moskee’

Screenshot YouTube

De Palestijnse tv onder de autoriteit van Abbas was tijdens Tisha B’Av weer eens bezig ongefundeerde beschuldigingen tegen Joden wereldkundig te maken, deze keer zouden Joden namelijk de Al-Aqsa moskee binnenvallen om die te verontreinigen. Op deze manier blijft de Palestijnse televisie het publiek aanmoedigen om over te gaan tot geweld. Met zowel voor daders als slachtoffers catastrofale gevolgen.

Toen Joden vorige maand tijdens Tisha B’Av op de Tempelberg baden om de vernietiging van beide tempels in Jeruzalem te herdenken – door Babylon in 586 voor de gewone jaartelling en door de Romeinen in het jaar 70 – reageerde de Palestijnse Autoriteit (PA) met wrede antisemitische boodschappen.

De Joodse aanbidders op de Tempelberg zouden Jeruzalem en de Al-Aqsa-moskee hebben “verontreinigd” en “binnengevallen”. Door de Arabische natie aan te spreken met “O, broeder”, demoniseerde de PA Israëliërs en Joden, bewerend dat ze “verachtelijke daden” en “geschiedvervalsing” plegen.

Met betrekking tot alles wat met de tempels in Jeruzalem te maken heeft, gebruikt de PA de termen “geschiedvervalsing”, “vermeend” en “zogenaamd” als onderdeel van hun herschrijving van de geschiedenis die de duizenden jaren van Joodse aanwezigheid in het land ontkent:

Officiële PA-tv-presentator: “Tientallen kolonisten vielen vanmorgen de pleinen van de gezegende Al-Aqsa-moskee in bezet Jeruzalem binnen voor de vermeende herdenkingsdag van de zogenaamde vernietiging van de tempel (dwz Tisha B’Av). “O broeder, je ziet ze alle verachtelijke daden in ons land begaan en geschiedvervalsing creëren in het land van de geschiedenis, het heden en de toekomst. Dit is onze moskee, en ze zijn gekomen om haar te verontreinigen met al het racisme dat ze met zich meedragen. Honderden van hen verontreinigden de eerste gebedsrichting van de moslims (dwz Jeruzalem) in de dagen van de hadj (dwz moslimbedevaart naar Mekka). Ze hebben Jeruzalem verontreinigd … O broeder, de onderdrukkers zijn te ver gegaan in hun bezetting van een land dat niet van hen is.”[Officieel PA TV-nieuws, tweemaal op 31 juli 2020

In haar nieuwsbericht speelde de officiële PA-tv het nummer Broeder, de onderdrukkers zijn te ver gegaan, dat de PA in het verleden heeft gebruikt om Palestijnen aan te zetten tot geweld. Palestinian Media Watch onthulde dat de PA onlangs dit lied heeft uitgezonden, waarvan de woorden de uitdrukking ‘Jihad is noodzakelijk’ bevatten, als onderdeel van haar poging om geweld en terreur aan te wakkeren, in reactie op de door Israël beloofde toepassing van de Israëlische wet op de Jordaanvallei en Joodse steden in de Westelijke Jordaanoever.

De PA en haar leiders stellen de hele Tempelberg opzettelijk verkeerd voor als onderdeel van de Al-Aqsa-moskee. Daarom belasteren ze elke aanwezigheid van Joden op de berg als een “invasie” of een “inbraak”. Het moet duidelijk zijn dat Joden die de Tempelberg bezoeken slechts enkele delen van de open gebieden betreden en niet de Al-Aqsa-moskee of de Rotskoepel zelf.

De PA herhaalde dit naar aanleiding van de Joodse gebeden op de Tempelberg op de 9e van Av, en benadrukte dat de Al-Aqsa-moskee en zijn omgeving (dus de hele Tempelberg inclusief de Klaagmuur) “alleen voor moslims is”:

Officiële PA TV-presentator: “De inbraken waren talrijk – meer dan 1.000 kolonisten braken in de Al-Aqsa-moskee in. Vandaag reageerden de moslim inwoners van Jeruzalem. Meer dan 27.000 gelovigen baden op de pleinen van de gezegende Al-Aqsa-moskee, en riepen Allahu Akbar (dwz “Allah is de grootste”) vanuit het hart van de Al-Aqsa-moskee, waarvan de Palestijnen en moslims geloven dat het een plaats is van gebed alleen voor moslims, punt uit. Maar de vermeende tempelorganisaties en de bezetting en haar kolonisten streven ernaar om dit conflict van politiek in religieus te veranderen. Meer dan 1.000 kolonisten braken de Al-Aqsa-moskee binnen op de zogenaamde herdenkingsdag van de vernietiging van de vermeende tempel. (hiermee wordt Tisha B’Av bedoeld). “[Officiële PA-tv, Good Morning Jerusalem , 31 juli 2020]

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)