Posters met “Joden zijn het virus” in Argentinië

Foto Twitter

In de zuidelijke Argentijnse stad Neuquen, bijna 1100 kilometer ten zuiden van Buenos Aires, zijn op verschillende plekken posters verschenen met daarop antisemitische teksten. Op de posters zijn leuzen te lezen als “De Joden zijn het virus” en “Argentijnen worden wakker voor de Joodse werelddictatuur”.

Neuquen heeft een bevolking van 230.000 inwoners van wie slechts 300 joods zijn. Sinds maart gelden er strenge lockdown regels tegen het coronavirus in Argentinië.

Carlos Maravankin, voorzitter van de DAIA (Delegación de Asociaciones Israelitas Argentinas) het Nationaal Joods overkoepelend orgaan, zegt dat de daders asociale criminelen zijn “die alleen haat verspreiden in een tijd waarin de Argentijnse samenleving wordt getroffen door de coronavirus-pandemie”. 

Volgens Maravankin zijn gelijksoortige posters met hetzelfde ontwerp en typografie al eerder elders in Argentinië verschenen. Hij heeft aangifte gedaan en hoopt dat de politie de daders snel zal vinden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)