Vermoorde rabbijn Shai Ohayon begraven

De vrouw van rabbijn Shai Ohayon neemt afscheid van haar man. Screenshot Channel 13 nieuws

Zo een 200 mensen begeleiden de woensdag de door een terrorist in Petach Tikva vermoorde rabbijn Shai Ohayon naar zijn laatste rustplaats op de Segulan begraafplaats van Petach Tikva. Vanwege de coronavirus beperkingen mochten slechts 40 mensen bij de begrafenis aanwezig zijn.

De 39-jarige rabbijn Shai Ohayon werd woensdagmiddag door een Palestijnse terrorist bij een bushalte neergestoken, waarbij hij ernstig gewond raakte en later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed.

Hij laat een vrouw en vier kinderen in de leeftijd van 13, 11, 9 en 4 jaar acchter.

De terrorist werd kort na zijn daad door de politie gearresteerd en overgedragen aan de Shin Bet, de binnenlandse veiligheidsdienst van Israël.

“Hij was een nederige man, vriendelijk en stil. Het blijkt dat er een genie onder ons was en we wisten het niet”, zei Evyatar Cohen tijdens de begrafenis, de voormalige buurman van Ohayon.

Rabbijn Shai Ohayon Z’L. Screenshot Channel 13.

“Pas nu, na zijn moord, kwam ik erachter dat hij geslaagd was voor examens om stadsrabbijn te worden. Het is een groot verlies voor ons als buurt en voor het volk van Israël”, zei Cohen tegen de nieuwssite Ynet.

“Vandaag weet de natie Israël wie Rabbijn Shai was. We vragen rabbijn Shai om van bovenaf voor ons allemaal te bidden”, zei opperrabbijn van Petach Tikva Micha Halevy.

Knesset-lid Uriel Buso van de religieuze Shas-partij zei: “De wereld was geschokt door deze vreselijke tragedie. In de afgelopen weken hebben we gesproken over het vernietigen van huizen van terroristen. Maar ik weet dat je zeker met je hand zou zwaaien en zou zeggen dat het niet zou helpen.”

Ohayons schoonvader Ofer Karaz vertelde aan de Hebreeuwse media: “Hij was een uitstekende schoonzoon, een goede vader voor zijn kinderen en een goede echtgenoot voor zijn vrouw. Hij was als een zoon voor mij.”

Ohayons vriend David Yosef Mugrabi vertelde verslaggevers dat zijn studiepartner erin slaagde zijn rabbijnse wijding te ontvangen “terwijl hij tegelijkertijd werkte om zijn gezin te onderhouden.”

In de afgelopen nacht gingen soldaten van de Kfir infanteriebrigade naar het huis van de terrorist bij Nablus, waar ze met de hulp van de Shin Bet, familieleden ondervroegen en documenten in beslag namen.

Khalil Abd al-Khaliq Dweikat, de terrorist die rabbijn Shai vermoorde

De verdachte van de aanval werd door de Israëlische autoriteiten geïdentificeerd als de 46-jarige Khalil Abd al-Khaliq Dweikat, vader van zes kinderen, uit de noordelijke Westelijke Jordaanoever, en had een werkvergunning om in Israël te werken, aldus de Shin Bet in een verklaring. Hij werd kort na de aanslag op Petah Tikva’s Segula Junction gearresteerd.

Zover bekend had hij geen geschiedenis van terroristische activiteiten. Het komt zelden voor dat een Palestijn met een werkvergunning een aanslag pleegt, in de meeste gevallen zijn het mensen die illegaal in Israël verblijven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)