IDF gaat er vanuit dat nieuwe Hezbollah aanvallen zullen volgen

Screenshot video

Het noordelijk commando van de IDF gaat er vanuit dat Hezbollah meerdere eenheden in het gebied langs de grens met Israël operatief heeft, waarvandaan dinsdag op Israëlische eenheden werd geschoten, en dat Hezbollah zal blijven proberen nieuwe aanvallen uit te voeren.

Intussen maakte de IDF bekend dat de aanval vanuit zuid-Libanon plaatsvond van een plek tussen twee UNIFIL-posities, op slechts 250 meter van de grens met Israël.

De UNIFIL soldaten deden niets om de schietpartij te voorkomen, aldus de IDF, “ze stonden erbij en keken er naar”.

De IDF houdt er rekening mee dat Hezbollah zal proberen nieuwe aanvallen vanuit het gebied uit te voeren, om de spanning langs de noordgrens op te voeren.

UNIFIL heeft inmiddels aangekondigd een onderzoek naar de schietpartij te starten,en riep de IDF en Hezbollah op om met UNIFIL samen te werken.

Volgens een inmiddels door de IDF uitgevoerd onderzoek, begonnen sluipschutters van Hezbollah dinsdagavond om 22.40 uur, vanaf een afstand van 200 tot 300 meter, op Israëlische soldaten te schieten.

Ze slaagden er niet in soldaten te raken, de kogels kwamen terecht op verschillende objecten in de buurt.

De IDF houdt er rekening mee, dat de Hezbollah terreur eenheden nog in het gebied aanwezig zijn en zullen proberen nieuwe aanvallen op Israël uit te voeren.

Ondertussen bezochte de opperbevelhebber van de IDF, luitenant-generaal Aviv Kohavi, het Noordelijk Commando na de aanslag door de terroristische organisatie Hezbollah. Het bezoek werd bijgewoond door de bevelvoerende officier van het Noordelijk Commando, generaal-majoor Amir Baram, de bevelvoerende officier van de Galilea-divisie, Brig. Gen. Shlomi Binder en andere commandanten.

IDF opperbevelhebber Kochavi (L). Foto IDF woordvoerders unit

Tijdens het bezoek werd de chef van de generale staf door de commandanten ingelicht over inlichtingen en operationele aangelegenheden in het licht van de gebeurtenissen van gisteravond. De chef van de generale staf prees de operationele en inlichtingdienst-capaciteiten van de strijdkrachten in het veld en merkte op dat ze opperste staat van alertheid zijn.

De IDF zal het hoogste niveau van paraatheid handhaven om de Israëlische soevereiniteit en burgers waar nodig te beschermen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)