Zwitsers gigant Roche gaat investeren in Israëlische medische startups

Ter illustratie. Foto Roche

Een van de grootste gezondheidsbedrijven ter wereld, het in Zwitserland gevestigde Roche, wil gebruik gaan maken van de allernieuwste Israëlische technologieën in de gezondheidszorg. Het bedrijf gaat hiervoor in een vroeg stadium een investeringsprogramma opzetten op het gebied van gezondheidstechnologie en life sciences, samen met het Israëlische investeringsfonds aMoon.

Het gezamenlijke investeringsprogramma heeft tot doel de ontwikkeling van nieuwe diagnostische technologieën uit het Israëlische gezondheidstechnologie-ecosysteem te versnellen die “de mondiale uitdagingen op het gebied van gezondheidszorg moeten aanpakken”, zeiden de twee bedrijven in een persverklaring woensdag.

De samenwerking, onder de naam “StarFinder Lab”, zal financiering, mentorschap en strategische ondersteuning bieden aan negen startups en nieuw gevormde of bestaande ondernemingen, gekozen door het programma.

Het partnerschap zal zich richten op “het identificeren en cultiveren van verstorende AI-gestuurde gegevens en digitale gezondheidszorg-oplossingen van het flexibele en zeer bekwame Israëlische gezondheidstechnologie-ecosysteem”, aldus de verklaring.

De teams die gaan deelnemen aan het StarFinder Lab-programma zullen in staat zijn om te brainstormen met marktleiders en om financiering, toegang tot belangrijke markten, data en fysieke kantoorruimte te krijgen binnen het hoofdkantoor van aMoon in Ra’anana.

Naast financiering en mentoring, biedt het programma ondernemers ook toegang tot wereldwijde expertise van Roche en aMoon om hen te helpen bij het bouwen van producten en deze af te stemmen op de behoeften van de markt.

“Healthtech en AI (kunstmatige intelligentie) transformeren de gezondheidszorg zoals we die kennen en we zien grote waarde in het werken met Israëlische innovators in de gezondheidszorg bij het opbouwen van hun bedrijven”, zegt Michele Pedrocchi, hoofd Global Strategy and Business Development bij Roche Diagnostics.

“Dit programma stelt ons in staat om uitzonderlijke relaties op te bouwen met Israël’s slimste ondernemers en om een ​​actieve en strategische rol te spelen bij het bouwen van disruptieve startups samen met Israël’s toonaangevende fonds voor life sciences en gezondheidstechnologie.”

aMoon’s ervaring en knowhow op het gebied van investeringen in gezondheidstechnologie vormt een aanvulling op de markttoegang en expertise van Roche om oplossingen te ontwerpen die zijn afgestemd op de werkelijke marktbehoeften, voegde Pedrocchi toe.

Dr. Yair Schindel, medeoprichter en managing partner bij aMoon, zegt: “Israël als wereldberoemde digitale innovatie-hub en haar robuuste ondernemers kunnen oplossingen bieden voor de grote uitdagingen waarmee de gezondheidszorg wordt geconfronteerd.”

“Deze samenwerking met Roche, een wereldleider op het gebied van farmaceutica, diagnostiek en digitale gezondheid, heeft het potentieel om een echte game-changer te zijn voor beginnende bedrijven uit de hele gezondheidszorg, waardoor ze sneller en met meer succes kunnen handelen”, zegt Dr. Zei Schindler.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)