Bahreinse activist: “Joden horen in het Midden-Oosten thuis” (video)

<strong>Loay Alshareef</strong>. Screenshot YouTube

De Israëlische nieuwszender I24 news interviewde de bekende social media-activist en taalkundige Loay Alshareef uit Bahrein. Daarin kwamen de recente normaliseringsovereenkomst tussen Israël en de VAE ter sprake en de historische banden van het Joodse volk in het Midden-Oosten.

Niet alleen prees hij de normalisatieovereenkomst tussen Israël en de VAE, Alshareef benadrukte dat er sprake is van een belangrijke verschuiving onder Arabieren in het Midden-Oosten, met name in de Golfstaten, met betrekking tot de staat Israël in het bijzonder en Joden in het algemeen.

Hij merkte de bevolking van de VAE gelooft dat de normalisatieovereenkomst stabiliserend zal zijn voor het Midden-Oosten, en voegde eraan toe dat het besef bij veel mensen heerst dat het joden in Israël geen buitenlandse kolonisten zijn, maar deel uitmaken van dit land en de regio.

“Het Joodse volk hoort hier thuis, ze kunnen nergens anders heen, dus het wordt echt heel duidelijk dat het bestaan ​​van het Joodse volk in het land Israël niet alleen historisch is, maar het is een feit, en dat betekend dat we veel dingen samen kunnen doen voor welvaart, veiligheid en vrede voor de regio’, voegde hij er aan toe.

“Israël is geen bedreiging voor zijn buren. Wat een bedreiging is, is een land dat in zijn grondwet schrijft om revolutie te exporteren, zijn sekte te exporteren en mensen te dwingen te geloven in wat zij geloven,” zei hij in een duidelijke verwijzing naar Iran.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)