‘MultiFlyer’ – vloot van kleine helikopter-drones

MultiFlyer. Foto IAI

Israel Aircraft Industries introduceert de MultiFlyer, een UAV-squadron van kleine onbemande helikopters die een groot aantal niet-militaire taken kunnen vervullen. MultiFlyer biedt geavanceerde bewakingsmogelijkheden voor grote gebieden en is gebaseerd op commerciële, standaard helikopter-UAV’s van Alpha Unmanned Systems, geïntegreerd met componenten van IAI en verschillende Israëlische startup’s.

Simplex heeft het commando- en controlesysteem ontworpen terwijl de gebieds scantechnologieën mogelijk zijn gemaakt door Sightec. Mogelijkheden voor gebruik van de MultiFlyer zijn onder meer het bewaken van rampgebieden, het begeleiden van reddingseenheden bij levensreddende missies, verkeerscontrole bij massa-evenementen, het beveiligen van gevoelige faciliteiten, politiehandhaving en onderzoeken van grote landbouw- of zeegebieden.

MultiFlyer. Foto IAI

MultiFlyer transformeert verschillende geïsoleerde UAV-missies tot 1 informatiewolk en kan worden bestuurd vanaf een tablet of smartphone. Deze dient als een controlepunt voor verschillende gesynchroniseerde missies, waaronder automatisch opstijgen en landen, vliegroutes, missiebeheer en andere.

De systeemnetwerkverbinding is beveiligd om gebruik door meerdere gelijktijdige gebruikers mogelijk te maken. Het MultiFlyer-systeem kan worden gebruikt met verschillende soorten UAV’s en drones en kan ook verschillende soorten ladingen vervoeren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)