Barrage raketten op Zuid-Israël

Moment van ontploffing raket in centrum Ashdod. Screenshot Channel 13

Na twee raketten richting Ashdod dinsdagavond op het moment van de ondertekening van de vredesakkoorden, is Hamas woensdagochtend vroeg begonnen een barrage van raketten op zuid Israël af te vuren. In een halfuur tijd werden 13 raketten geteld waarvan er acht door de Iron Dome in de lucht werden vernietigd.

Eerder dinsdagavond werden, op het moment dat in het Witte Huis de vredesakkoorden werden getekend, vanuit Gaza twee raketten richting Ashdod afgevuurd, waarvan er eentje door de Iron Dome in de lucht onschadelijk werd gemaakt. Een raket kwam neer in het centrum van Ashdod waarbij schade aan winkels en auto’s werd aangericht en twee mensen met verwondingen opliepen door rondvliegende brokstukken en voor verdere behandeling naar het ziekenhuis moesten worden gebracht.

Schade in Ashdod na neerkomen raket. Screenshot Channel 13

De IDF heeft daarna, zoals gebruikelijk, aanvallen uitgevoerd op gebouwen en infrastructuur van Hamas.

Woensdagochtend vroeg vuurde Hamas in een half uur een barrage van 13 raketten op zuid Israël uit.

Volgens de IDF woordvoerder werden acht raketten door de Iron Dome in de lucht vernietigd.

Waar de overige vijf raketten zijn neergekomen, is op het moment van schrijven onduidelijk, er zijn geen meldingen van schade en / of gewonden.

Wel hebben opnieuw tienduizenden inwoners van Zuid-Israël in de schuilkelders moeten doorbrengen.

De IDF heeft opnieuw aanvallen op Hamas doelen uitgevoerd, waaronder ondergrondse tunnels, wapenopslagplaatsen en een militaire basis.

De Palestijnse leiders en Hamas hebben eerder laten weten tegen de vredesovereenkomsten tussen Israël, de VAE en Bahrein te zijn.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)