Binnenkort worden alle passagiers op Ben Gurion airport getest op COVID-19

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De Israel Airports Authority heeft aangekondigd dat het Omega Institute for Modern Learning reizigers gaat testen op het coronavirus op de luchthaven Ben Gurion.

De kosten van een normale test per passagier, waarvan het resultaat na 14 uur bekend is, bedragen 44,88 shekel (10 euro), minder dan de helft van de verwachte prijs. De kosten voor een snelle test, waarvan de uitslag binnen 4 uur bekend is, bedragen 135 shekel (34 euro).

Omega heeft zich ertoe verplicht om de testinfrastructuur en het laboratorium binnen 45 dagen op te zetten, waarna de service zal worden verleend aan passagiers die van en naar Israël vliegen.

Omega zet zich in om een ​​computernetwerk op te zetten zodat reizigers van te voren een afspraak kunnen maken, hun test kunnen laten doen en een ‘medisch paspoort’ kunnen krijgen in het Hebreeuws, Engels of een andere vereiste taal.

De grote vraag is hoe dit alles het beleid en de procedures van Israël met betrekking tot aankomsten zal beïnvloeden. Op dit moment moeten Israëliërs die uit ‘rode’ landen met hoge besmettingspercentages komen 14 dagen in quarantaine en niet-Israëlische paspoorthouders mogen het land niet binnen.

Omega zal één testcentrum opzetten in de E-Wing van Terminal 3 op de luchthaven Ben Gurion, evenals een ‘drive in’-testcentrum op de luchthaven. Aankomende passagiers worden getest in de aankomsthal vanwaar monsters naar het laboratorium worden gestuurd.

Passagiers die uit ‘rode’ landen komen, moeten in isolatie blijven totdat de resultaten bekend zijn. Afhankelijk van de test kan dit tot maximaal 14 uur duren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)