Nieuw record: 3392 coronabesmettingen in 24 uur in Israël

Virus tsaar professor Gamzu. Foto GPO

Met steeds maar wisselende beslissingen, en uitstel van lockdown voor zogenaamde rode steden, zijn in de 24 uur tussen maandagochtend en dinsdagochtend, 3392 nieuwe coronabesmettingen in Israël gemeten, een nieuw record

Er werden maandag 40.382 mensen getest waarvan 8,7% positief bleek te zijn, 463 daarvan verkeren in ernstige toestand, waarvan 127 zijn aangesloten op ventilatoren. Nog eens 154 verkeren in een matige toestand, terwijl de rest milde of geen symptomen heeft. In totaal zijn 920 mensen met de ziekte in het ziekenhuis opgenomen.

Het totale aantal virus besmettingen kwam dinsdagochtend uit op 135.043, waarvan 106.294 mensen hersteld zijn.

Nadat gisteravond op het laatste moment de avond afsluiting van 40 steden en dorpen werd uitgesteld, is er op het moment van schrijven nog steeds onzekerheid of dat vanavond dan wel gaat plaatsvinden.

De lijst met steden en dorpen is nog steeds niet gepubliceerd, en verschillende burgemeesters hebben laten weten zelf maatregelen te nemen bij gebrek aan besluiten vanuit de regering.

Aan de andere kant spreekt de burgemeester van Eilat zijn onbegrip uit over het feit dat zijn stad mogelijk bij de rode steden zou horen, omdat er op een bevolking van ruim 67.000 inwoners slechts 23 besmettingen bekend zijn.

Mocht Eilat op de lijst worden geplaatst dan zou dat het einde van het toerisme besteden en het toch al hoge werkloosheidspercentage van ruim 34% mogelijk verdubbelen.

Vanuit de oppositiepartijen komt steeds meer kritiek op premier Netanyahu en zijn zig-zag beleid, waarbij Liberman gisteren het publiek opriep zich niet te houden aan de alsmaar wisselende voorschriften en zelf maatregelen te nemen zich te beschermen tegen het virus.

Netanyahu noemde dat anarchie, waarna oppositieleider Lapid de premier opriep :zijn falen te erkennen en af te treden.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)