BMW rust auto’s uit met ‘slimme’ Israëlische technologie

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De in Haifa gevestigde startup Tactile Mobility die ‘slimme’ auto’s de mogelijkheid biedt om ‘de weg te voelen’, heeft een overeenkomst getekend met de BMW Group om de volgende generatie auto’s vanaf 2021 wereldwijd te voorzien van hun software.

De door Tactile Mobility ontwikkelde software gebruikt de ingebouwde niet-visuele sensoren van een autonoom voertuig en analyseert de input zoals wielsnelheid, wielhoek, omwentelingen per minuut en versnellingspositie, om het voertuig te helpen de weg-dynamiek te ‘voelen’, de kruising tussen de weg en het voertuig en de toestand van de weg onder de banden, precies zoals menselijke bestuurders dat doen.

Door de samenwerking met BMW zullen de voertuigen van de Duitse fabrikant van luxeauto’s worden uitgerust met de mogelijkheid om de eigenschappen van het wegdek onder hun banden te analyseren, om de toestand van de weg beter te begrijpen en de dynamiek van het voertuig beter te beheren, zei Tactile Mobility in een persverklaring.

De overeenkomst markeert een van de eerste commerciële samenwerkingen die door de start-up is getekend voor de integratie van de tactiele sensortechnologie van het bedrijf.

Boaz Mizrachi, Tactile Mobility’s medeoprichter en CTO, zei over de samenwerking: “We zijn verheugd om samen te werken met de BMW Group om hun toekomstige ‘slimme’ autonome voertuigen uit te rusten met het gevoel van ‘aanraking’ en de commerciële haalbaarheid van tactiele sensortechnologie te laten zien”

De langdurige samenwerking tussen de BMW Group en Tactile Mobility begon via de BMW Startup Garage, de venture-unit van de BMW Group.

Rani Plaut, uitvoerend bestuurslid van Tactile Mobility zei dat “Het Tactile Mobility-team al jaren werkt aan het punt waarop de software commercieel kan worden geïntegreerd in voertuigen. De resultaten van deze inspanning zullen nu worden geïmplementeerd in het wagenpark van de BMW Group.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!