Dipsee uit Israël vindt de strandwacht opnieuw uit

Foto Dipsee

De Israëlische startup Dipsee.ai heeft een systeem ontwikkeld die strandwachten over de hele wereld kan helpen bij het identificeren van zwemmers die in moeilijkheden zijn geraakt en hulp nodig hebben. Het apparaat van Dipsee kan op stranden en kustlijnen worden geplaatst om het verschil tussen reguliere recreatie en mensen die dreigen te verdrinken te detecteren.

“We ontdekten dat de meest geavanceerde technologie die in de afgelopen 100 jaar in op de stranden wordt gebruikt, een verrekijker is”, zei Dipsee.ai CEO Yaniv Vaknin. “We dachten dat het anders zou kunnen.”

Nadat zijn jonge zoon bijna was verdronken in Israël aan het strand, kreeg Vaknin de motivatie om een ​​hulpmiddel voor strandwachten te ontwikkelen.

Gelukkig liep het met zijn zoon goed af, maar ieder jaar hebben ruim 320.000 mensen over de hele wereld niet zoveel geluk.

Foto Dipsee

De camera’s van Dipsee kunnen worden gekocht door steden, lokale gemeenten of provincies om op hun strand te worden geplaatst. Ze bewaken de kustlijnen met behulp van slimme sensoren en computervisie om gevaarlijke situaties in realtime te detecteren en geven waarschuwingen aan strandwachten of lokale autoriteiten.

Om privacyproblemen te voorkomen, volgt het apparaat geen gezichten, maar ziet het eerder patronen en markeert het eenvoudig onregelmatigheden als iemand zich abnormaal gedraagt.

Foto Dipsee

Volgens Vaknin vindt 80% van alle verdrinking plaats in een veranderende stroming – iets dat Dipsee’s technologie kan herkennen en zwemmers kan waarschuwen om te vermijden.

“Onze visie is om een ​​volledige cyclus van strandbewaking mogelijk te maken om te monitoren, te detecteren en te handelen”, legt Vaknin uit. We zorgen voor een technologische laag voor de eerstehulpverleners om levens te redden.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)