Een dag Hamas-TV: Haat tegen Joden, Israël en verheerlijken van terrorisme

“Wie normaliseert met Israël moet branden”

Screenshot YouTube

Een dag Hamas-TV kijken, Palestinian Media Watch (PMW) deed het en kwam enorm veel haat tegen over alles wat met Israël is te maken heeft. Maar ook haat en bedreigingen tegen Joden en het verheerlijken van Palestijns terrorisme. Alles bedoeld om te voorkomen dat de Gazaanse bevolking aan normalisatie gaat denken, in een tijdperk waarin steeds meer Arabische landen normalisatie willen met de Joodse staat.

Palestinian Media Watch keek op 23 augustus 2020 een dag naar uitzendingen van Hamas televisie, twee dagen voordat gezant uit Qatar zijn geld in Gaza mocht afleveren. De uitzendingen van Hamas tonen extreme haat die Hamas verspreidt tegen Israël en Joden, naast de pro-terrorisme berichtgeving.

De volgende uitspraken maakten allemaal deel uit van de uitzendingen van Hamas op die ene dag, waaronder uitspraken van Hamas-parlementslid Ismail Ashqar: “Dood aan Israël”, “dood aan de zonen van Zion” en “wie normaliseert met Israël moet branden.”

Luister terug:

Tijdens de sessie met Ismail Ashqar las het Hamas-parlementslid een verklaring voor waarin werd opgeroepen tot “dood aan Israël”. Ashqar riep op tot het “verbranden van de zonen van Zion” en iedereen die “de betrekkingen met Israël normaliseert”. Ook bekritiseerde hij de Palestijnse Autoriteit (PA) vanwege haar veiligheidscoördinatie met Israël en wenste dat deze ook zou worden verbrandt.

Hamas PA-parlementslid Ismail Ashqar:
“Het vuur in de Al-Aqsa-moskee in 1969 brand nog steeds en is nog steeds niet gedoofd sinds de bezetting door de zionistische terreur. Omdat de moslims ervan worden afgeleid, en ze in een diepe slaap zijn … De brandstichting in Jeruzalem vereist een grotere brandstichting die dieven zal verbranden, de aanvallende zonen van Sion zal verbranden, de nederige Arabieren en niet-Arabieren zal verbranden, die (dwz., de PA) de veiligheidscoördinatie uitvoeren met Israël en degenen die handelen in de heiligheid van Jeruzalem, en iedereen verbranden die hun relaties normaliseert (d.w.z. VAE, Bahrein) en de bezetting vleit. Lang leve Jeruzalem, vrij en trots! Lang leve Palestina, vrij en eeuwig; dood aan Israël, de bezetting en de zionistische terreur!”
Bron: Al-Aqsa TV (Hamas), 23 augustus 2020

In een ander programma dat voor ‘ontspanning’ moet zorgen na een dag hard werken in Gaza, werd in een tv-programma beelden van gemaskerde Hamas-terroristen met aanvalsgeweren gemengd met een deel van een toespraak van Hamas-functionaris Khalil Al-Hayya, die Israël met terreuraanslagen bedreigde:

Khalil Al-Hayya, lid van het Politieke Bureau van Hamas: 
“We zeggen tegen de bezetter dat we voorbereid en klaar zijn, en dat onze vingers al druk zetten op de trekker. We zijn niet bang voor bedreigingen of hints over een aanslag, moorden of bombardementen. Weet dat bombardementen zullen worden beantwoord met bombardementen. Raketten worden beantwoord met raketten. Slachtoffers worden beantwoord met slachtoffers! Palestina – zijn mensen leven! En het heeft heroïsche helden. Ze zullen hun bloed en alles wat hen dierbaar is opofferen ter verdediging van hun land, de verdediging van Jeruzalem, verdediging van hun erfgoed en verdediging van hun heden en toekomst!”
Bron: Al-Aqsa TV (Hamas), 23 augustus 2020

In een andere video met allerlei ‘liedjes’ die op dezelfde dag werd uitgezonden, verheerlijkte Hamas eerdere terreuraanslagen waarbij Israëlische soldaten werden vermoord en de Israëlische soldaat Gilad Shalit werd ontvoerd. Hamas pochte ook over het vasthouden van twee Israëlische gevangenen, Avraham Mengistu en Hisham Al-Sayed, die beiden lijden aan een psychische stoornis. En ook kwam in een Hamas-lied het vasthouden voor van de lichamen van twee dode soldaten, Hadar Goldin en Oron Shaul, die tijdens de 2014 Gaza-oorlog sneuvelden.

Hamas richtte zich ook op gevangengenomen Palestijnse terroristen, moedigde meer terrorisme aan en beloofde meer ontvoeringen om daarmee meer gevangenen via ruilovereenkomsten vrij te krijgen.

De video verheerlijkte ook Ahlam Tamimi, de vrouwelijke terrorist die in 2001 de Sbarro-pizzeria in Jeruzalem als doelwit voor een bomaanslag koos en daar een zelfmoordterrorist naartoe bracht, die 15 mensen vermoordde en waarbij meer dan 100 mensen gewond raakten, waarbij meerdere leden van een Nederlands gezin die in Israël omkwamen.

Tekenfilm

Ook was er die dag een tekenfilm te zien, waarin Hamas uitlegde dat de aanwezigheid van Joden op de Tempelberg het terrein van de Al-Aqsa-moskee vervuilt: De plek zal moeten worden gezuiverd van alle Joden, is de boodschap van Hamas.

Het fragment:

Tekst op scherm: “Het stof van de tijd zal niet lang duren”
Bron: Al-Aqsa TV (Hamas), 23 augustus 2020

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!