Drone dropt honderden zakjes marihuana boven Tel Aviv

Zakjes Marijuna op straat in Tel Aviv (Bron: Israëlische politie)

Vorige week regende het marijuana in Tel Aviv. Op donderdagmiddag verspreidde een drone kleine zakjes met cannabis rond het Rabinplein. Enthousiaste inwoners renden naar de zakjes om ze op te vissen en vonden daarin een afbeelding met de tekst ‘ahavat chinam’, in een groen hart. Ahavat chinam betekent letterlijk ‘gratis liefde’, maar heeft de connotatie van ‘onvoorwaardelijke liefde’.

De zakjes waren een geste van een populaire groep op Telegram genaamd Green Glider, die pleit voor het legaliseren van softdrugs. Een aankondiging op hun Telegram-kanaal over het “Project Cannabisregen” vertelt dat er elke week 1 kilogram cannabis zal worden verspreid, verdeeld over 500 zakjes van 2 gram. Dit zal telkens op een andere locatie in het land gebeuren.

De aankondiging zei ook dat de drone-actie onderdeel was van een poging om uit te zoeken op welke manier marihuana in deze coronatijden op nieuwe manieren bij de klant kan komen.

Gistermiddag zijn twee mannen in de 30 aangehouden die de drone zouden hebben bestuurd. Zij worden beschuldigd van drugshandel, vertelde een woordvoerder van de politie in de krant Maariv.