Home Front Command van de IDF staat aan de ‘frontlinie’ van het gevecht tegen het coronavirus

Een mobiel testcentrum beheerd door de IDF samen met MDA. Foto IDF Woordvoerders Eenheid

Israël heeft ondanks haar kleine afmeting een grote demografische en geografische diversiteit. Daarom wordt elke regio, stad en gemeente geconfronteerd met zeer verschillende veldslagen in de strijd tegen COVID-19. Terwijl sinds vrijdag 25 september in een landelijke lockdown zit, helpt het Israëlische leger op veel verschillende manieren.

Het IDF Home Front Command (HFC) onder leiding van generaal-majoor Ori Gordin, heeft maandenlang burgers geholpen via een landelijk netwerk van behandelcentra, maar een recente toename van COVID-19-gevallen, met name in specifieke gebieden die “rode zones” worden genoemd, heeft het HFC een intensievere rol op zich genomen in de nationale inspanningen tegen het virus.

Deze inspanningen omvatten het assisteren van geïsoleerde ouderen, het openen van extra drive-in testcentra en het verhogen van het aantal testkits voor thuisgebruik. De HFC gebruikt ook hun transport- en planningsnetwerken om het tempo te versnellen waarmee tests naar laboratoria worden vervoerd, en breidt de inspanningen uit om patiënten naar quarantaine- en herstelfaciliteiten te vervoeren. 

Naast deze inspanningen zijn er meer dan 2000 soldaten ingezet om deel te nemen aan een van de meest cruciale taken van het Home Front Command: het doorbreken van de keten van COVID-19-infecties door middel van de operatie van een Epidemiologische Onderzoekstaakgroep genaamd “Alon”. 

De Taskforce Epidemiologische Opsporing beschikt over een digitaal systeem dat is ontwikkeld door Unit 8200 en de Directie Computerservice en Cyberdefensie. Dit systeem informeert burgers in realtime over de toestand van hun gezondheid en de status van hun tests, terwijl het hen ook nauwkeurige instructies geeft over hoe ze zichzelf en anderen kunnen beschermen. 

“Net als bij een levering door Amazon, zal elke burger in elke fase rechtstreeks via hun mobiele telefoon op de hoogte worden gehouden, vanaf het moment dat ze worden getest tot de datum waarop ze de isolatie hebben beëindigd,”, zegt generaal-majoor Gordin, de commandant van het Home Front Command.

Het Israëlische leger werkt ook nauw samen met lokale autoriteiten in heel Israël om quarantainemaatregelen af ​​te dwingen. Er zijn ongeveer 500 soldaten gemobiliseerd om de Israëlische politie te helpen bij het afdwingen van sociale afstand. Lokaal werkend, hebben soldaten informatiefolders over COVID-19 verspreid en trainingen op locatie gegeven voor werknemers van meerdere bedrijven.

Op 6 september 2020 bezocht generaal-majoor Gordin Kafr Qasim, een Arabisch-Israëlische gemeente. Samen met de burgemeester van Kafr Qasim en vertegenwoordigers van de gemeente voerde generaal-majoor Gordin een situatiebeoordeling uit ter voorbereiding op de mogelijkheid om maatregelen te nemen om de blootstellingsgraad te verminderen, en ontwikkelde hij een plan om de gemeente te helpen bij het verhuizen van een gebied met een hoog risico. of een ‘rode’ zone, naar een ‘groene zone’ met een lager risico. Sindsdien heeft de gemeente het ziektecijfer van burgers met COVID-19 met 50% verminderd.

Adel Badir, de burgemeester van Kfar Qasim, merkte op:

“ Samen met het Home Front Command hebben we een plan gemaakt, en ik denk dat het Kfar Qasim zal helpen de status van ‘groene’ stad te bereiken. We gaan een goede richting op en ik geloof dat we een ‘groene’ stad zullen worden, maar onze uitdaging zal zijn om een ​​’groene’ stad te blijven. ”

IDF-soldaten zullen burgers blijven helpen totdat de dreiging van COVID-19 is afgenomen, net als sinds het begin van de uitbraak. De IDF is altijd verantwoordelijk geweest voor het beschermen van de staat Israël en een pandemie is hierbij geen uitzondering.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!