Iconische Chords Bridge in Jeruzalem kan berichten laten zien

Chords Bridge Jeruzalem. Screenshot YouTube

Het kostte de gemeente Jeruzalem 3,3 miljoen shekel ( 815.000 euro) maar dan heb je ook wat, moeten ze hebben gedacht, en zo is de iconische Chords Bridge aan de ingang van Jeruzalem (komende vanuit Tel Aviv) nu voorzien van 14.400 LED lampjes die aan de 58 ondersteuningskabels van de brug zijn bevestigd.

De gemeente Jeruzalem heeft zich het afgelopen jaar ingespannen om deze iconische bezienswaardigheid een upgrade te geven, waardoor het nu mogelijk is berichten en videoclips te laten zien aan iedereen die de brug passeert.

De eerste boodschap die was te zien, was ‘Shana Tova’ bij het begin van het Joodse nieuwjaar een week geleden.

Volgens burgemeester Moshe Lion is door de upgrade de brug nieuw leven ingeblazen, waarbij opmerkte dat ” we de uitstraling van de stad blijven bevorderen, versterken en verbeteren ten behoeve van alle inwoners.”

De in 2008 in gebruik genomen brug, dient als viaduct voor zowel de lightrail als voetgangers die het drukke kruispunt bij de hoofdingang van Jeruzalem oversteken.

De door de Spaanse architect Santiago Calatrava ontworpen 42 ton wegende brug is gemaakt van staal, beton, steen en glas en heeft een futuristisch verlicht voetpad voor voetgangers.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)