Technion en IAI ontwikkelen samen nieuwe satelliettechnologie

Technion en IAI ontwikkelen samen nieuwe satelliet technologie voor zoek-, reddings- en signaaldetectiemissies. Foto: Sharon Tzur, / Technion’s Woordvoerder Office

Een nauwe technologische en onderzoekssamenwerking tussen het Technion – Israel Institute of Technology in Haifa en Israel Aerospace Industries (IAI) heeft een geavanceerde elektronische ontvanger opgeleverd die een unieke ontwikkeling vormt in de categorie van nanosatellieten. De samenwerking maakt deel uit van het “ADELIS-SAMSON” -project van Technion, waarin in december drie nanosatellieten de ruimte in worden gelanceerd.

De drie satellieten, die in een autonome formatie zullen vliegen, hebben de taak signalen van de aarde te ontvangen en hun exacte locatie te detecteren voor zoek- en reddingsacties en monitoringmissies voor het milieu. De software en algoritmen die de vlucht besturen, zijn ontwikkeld in Technion’s Distributed Space Systems Lab in het Asher Space Research Institute.

De elektronische ontvanger, die speciaal ontwikkeld en gebouwd is voor het “ADELIS-SAMSON” -project door ELTA Systems, een IAI-divisie en dochteronderneming, pikt, identificeert en registreert signalen van de aarde.

Hovik Agalarian, Chief Electronics Engineer van het Asher Institute of Space Research, met de nieuwe ontvanger. Foto: Sharon Tzur, / Technion’s Woordvoerder Office

Het omvat een informatieverwerkingssysteem dat de locatie van de verzending berekent. Het miniatuursysteem is speciaal ontwikkeld voor nanosatellieten om het bereik van de missies die ze kunnen uitvoeren te vergroten. Het systeem kan worden geïntegreerd met de drie missiecomputers die zijn ontwikkeld door de MABAT-divisie van IAI.

Het “ADELIS-SAMSON” -project wordt geleid door professor Pini Gurfil, hoofd van het Asher Space Research Institute en een faculteitslid van de Technion Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en met de steun van de ADELIS Foundation en de Israel Space Agency bij het Ministerie van Wetenschap en Technologie.

“We hebben voor deze ontwikkeling meer dan vijf jaar nauw samengewerkt met ingenieurs van IAI”, aldus prof. Gurfil . “Het project toont de voordelen van samenwerking tussen academie en industrie, wat een uitstekend resultaat opleverde in de vorm van een innovatief ruimte gebonden systeem. We danken de ingenieurs van IAI voor hun professionaliteit en toewijding. Het systeem dat we samen hebben ontwikkeld, plaatst ADELIS-SAMSON in de voorhoede van nano satelliettechnologie. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)