Hacker beweert informatie van 7 miljoen Israëliërs te hebben gestolen

Een van de gelekte identiteitsbewijzen.

Een hacker beweert de persoonlijke informatie van ongeveer zeven miljoen Israëliërs te hebben gestolen door City4U te hacken, de website die door Israëlische gemeenten wordt gebruikt voor het innen van belastingen en boetes.

De cybercrimineel noemt zich Sangkanicil en beweert de persoonlijke informatie van ongeveer zeven miljoen Israëliërs, ongeveer 80% van de Israëlische bevolking, in handen te hebben.

Op zijn telegrampagina schreef de hacker: “Hallo vrienden, de servers van de lokale autoriteiten zijn gehackt. Activa en identiteiten van meer dan 90% van de Israëlische bevolking zijn te koop aangeboden.”

Vervolgens is de hacker begonnen met het publiceren van persoonlijke informatie van sommige burgers, waaronder rijbewijzen, identiteitsbewijzen en belastingaangiften. De rest van de informatie wordt te koop aangeboden, maar er is nog niet gezegd voor hoeveel.

Israël is de afgelopen jaren het slachtoffer geweest van talloze cyberaanvallen. Als deze hack waar blijkt te zijn, zou het de grootste uit de Israëlische geschiedenis zijn.

De CITY4U-website is eigendom van het ‘nieuwe automatiseringsbedrijf’ (voorheen het ‘automatiseringsbedrijf’), een dochteronderneming van de Israëlische computerservicegigant ONE.

Volgens een verklaring van ONE is er “geen inbraak in het systeem geconstateerd en het is niet ondenkbaar dat dit oude informatie is en beperkt van omvang. In het algemeen moet worden opgemerkt dat het City4U-systeem gegevens bevat van maximaal een paar honderdduizend Israëliërs, en niet in de orde van grootte die de aanvaller in zijn aankondiging noemde.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)