Politie omsingelt synagoge in Melbourne en deelt boetes uit

De Australische politie heeft dinsdag boetes uitgedeeld aan gelovigen in een synagoge in Melbourne, waar een groep orthodoxe joden Rosj Hasjana-diensten hield in overtreding van de lockdown-verordeningen.

Volgens lokale berichten kwamen zo’n 30 gelovigen rond 5 uur ‘s ochtends in de synagoge bijeen en weigerden te vertrekken tot de avond viel.

De politie omsingelde de synagoge na het ontvangen van tips over een vermoedelijke massabijeenkomst die werd gehouden in strijd met de coronabeperkingen. Volgens de politie was er geen plan om de synagoge binnen te dringen en werd er gewacht tot de gelovigen naar buiten kwamen.

Elke deelnemer kreeg een boete van 5.452 Australische dollars (3.400 euro) bij het verlaten van de synagoge. Een aantal mensen ontvluchtte een boete door over naburige daken te klimmen. Ze worden nu door de Australische politie gezocht.

De boetes volgen op berichten over een groep mannen en kinderen zonder mondkapjes die maandagavond na de avondklok bijeenkwamen bij een andere synagoge in dezelfde straat.

Victoria, de staat waar Melbourne is gevestigd, is onder strikte lockdownregels om thuis te blijven, waarbij bewoners tijdens de avondklok niet naar buiten mogen komen of bijeenkomsten mogen houden, naast andere ingrijpende beperkingen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)