Israëlische en Marokkaanse universiteiten gaan samenwerken

Mohammed VI Polytechnische Universiteit van Marokko. Foto YouTube.

De Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en de Ben Gurion Universiteit van de Negev ondertekenden eerder deze week een historische samenwerkingsovereenkomst met de Mohammed VI Polytechnische Universiteit van Marokko (UM6P).

De samenwerking tussen de instellingen zal zich richten op duurzaamheidskwesties zoals landbouw, water, energie en ecologisch herstel. Met name de Ben Gurion Universiteit van de Negev en Mohammed VI Polytechnische Universiteit hebben veel met elkaar gemeen gezien hun focus op duurzaamheid en klimaatverandering.

BGU consolideerde onlangs 50 jaar onderzoek in de School of Sustainability and Climate Change en UM6P heeft van dit onderwerp een topprioriteit gemaakt in onderzoeks- en onderwijsprogramma’s van het Green Tech Institute dat vorig jaar werd geopend.

Israël en Marokko normaliseerden vorig jaar de diplomatieke betrekkingen als onderdeel van de Abraham-akkoorden, bemiddeld onder het bewind van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)