Israël gaat 30-plussers derde injectie geven

Premier Naftali Bennett ontvangt zijn 3e injectie. Foto YouTube.

Israël gaat komende week de uitrol van de derde “boosterdosis” ook beschikbaar stellen voor iedereen van 30 jaar en ouder, kondigde minister van Diaspora Zaken Nachman Shai zaterdag aan.

De afgelopen maand hebben meer dan 1,3 miljoen Israëliërs hun derde dosis van het Pfizer-coronavaccin gekregen, terwijl het land te maken heeft met een vierde golf van de pandemie, aangedreven door de zeer besmettelijke delta-variant.

Israël wil met de hernieuwde vaccinatiecampagne en andere maatregelen hoe dan ook een nieuwe lockdown voorkomen. Door de toename van het aantal besmettingen de afgelopen weken wordt gevreesd dat een lockdown tijdens de Joodse feestdagen begin september toch nodig zal zijn.

Vrijdag ontving de Israëlische premier Naftali Bennett, 49, zijn derde injectie nadat het land ze begon toe te dienen aan mensen van 40 jaar en ouder.

Pfizer heeft gezegd dat de werkzaamheid van het vaccin na verloop van tijd afneemt maar dat een derde dosis de hoeveelheid antistoffen in het lichaam fors verhoogt.

Farmaceuten Pfizer en BioNTech hebben de Amerikaanse en Europese gezondheidsautoriteiten ook om toestemming gevraagd hun vaccin een derde keer toe te mogen dienen. Idealiter zou de derde prik zes tot twaalf maanden na de tweede prik moeten volgen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)