Egypte sluit grensovergang met Gaza af

De Rafah grensovergang. Foto YouTube.

Egypte heeft de autoriteiten in Gaza geïnformeerd dat het de grensovergang bij Rafah vanaf maandag zal sluiten, aldus een woordvoerder van de Hamas-regering van de Gazastrook.

“We zijn door de Egyptische autoriteiten geïnformeerd dat de grensovergang bij Rafah morgen, maandag, in beide richtingen gesloten zal zijn”, zei Iyad al-Bozom, een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Gaza, zondagavond in een verklaring.

Veiligheidsbronnen in Egypte bevestigden de stap en zeiden dat de grensovergang tot nader order gesloten zal blijven, als gevolg van de escalatie op zaterdag langs de grens met Gaza tussen Israël en Hamas waarbij een agent van de Israëlische grenspolitie ernstig gewond raakte.

Egypte had eerder in mei opdracht gegeven om de grensovergang bij Rafah tussen Gaza en Egypte – het enige grenspunt van de enclave dat niet door Israël wordt gecontroleerd – te openen, zodat gewonde Gazanen in Egyptische ziekenhuizen konden worden behandeld en er hulp kon worden geleverd.

De beslissing kwam in de nasleep van de 11-daagse conflict tussen Hamas en Israël waarin Egypte had bemiddeld voor een staakt-het-vuren tussen de strijdende partijen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)