Israël voert CO2-taks in

Een energiecentrale. Foto YouTube.

De Israëlische regering heeft maandag de eerste CO2-belasting van het land goedgekeurd. Verwacht wordt dat de belasting tegen 2028 ongeveer 80 procent van de uitstoot van broeikasgassen zal dekken.

Het prijsplan om CO2 uitstoot duurder te maken moet in 2023 beginnen en zal langzaam toenemen tot 2028. Koolstofbelasting is bedoeld om de uitschoot van CO2 duurder te maken in de hoop dat bedrijven maatregelen zullen nemen om deze uitstoot te verminderen.

Israël heeft een ambitieus klimaatdoel gesteld om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 met ten minste 85 procent te verminderen en een onmiddellijk doel van een emissiereductie van 27 procent tegen 2030.

De speciale presidentiële gezant van de VS voor klimaat, John Kerry, prees de Israëlische doelstellingen voor klimaat en hernieuwbare energie in een recent telefoongesprek met de minister van Milieubescherming, Tamar Zandberg.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)