Pro-Israël kandidaat wint voorverkiezing van de Democratische partij in Ohio

Shontel Brown na haar overwinning. Foto YouTube.

Shontel Brown won ondanks een initiële achterstand in de peilingen een ​​belangrijke Democratische voorverkiezing in Cleveland in een district waar veel joden wonen. Ze wist de steun van joodse en pro-Israëlische organisaties achter zich te krijgen.

De kandidaat van de BDS-steunende Squad, Nina Turner, zag ondanks haar grotere campagnekas de afgelopen weken haar enorme voorsprong in de peilingen slinken toen Shontel Brown, een gemeenteraadslid van Cuyahoga County, met hulp van joodse groepen uit een druk veld van 13 kandidaten naar voren werd geschoven.

Turner had eerder een voorsprong van 35 punten op Brown en werd uiteindelijk verslagen in de strijd om de positie die was vrijgekomen nadat voormalig Representative Marcia Fudge door De Amerikaanse president Joe Biden werd gekozen als zijn minister van huisvesting.

Turner was een toonaangevende nationale stem voor de presidentiële campagnes van Bernie Sanders en geniet de steun van Alexandria Ocasio-Cortez en Representative Rashida Tlaib. Alle drie zijn ze aanhangers van de BDS-beweging. Turner heeft tijdens de verkiezingen gezegd geen voorstander van een boycot van Israël te zijn.

De verkiezing wordt gezien als een lakmoesproef voor de Democratische Partij, een partij die traditioneel pro-Israël was, maar wat nu snel lijkt te veranderen door de opkomst van radicale progressieven voorstanders zijn van de BDS-beweging.

De Democratic Majority For Israel (DMFI) identificeert deze verandering als een grote bedreiging en steunde daarom Shontel Brown met ongeveer 2 miljoen dollar aan verkiezingsadvertenties.

“We zijn verheugd om raadslid Shontel Brown te feliciteren met haar verbluffende overwinning vanavond en we zijn er trots op haar succesvolle campagne voor de Democratische nominatie in het 11e district van Ohio te hebben ondersteund”, zei DMFI PAC-president Mark Mellman nadat de overwinning bekend werd gemaakt.

In een overwinningstoespraak bedankte Shontel Brown haar “joodse broeders en zusters” en sprak haar steun uit voor het bondgenootschap tussen de Verenigde Staten en Israël.

Verwacht wordt dat Brown de algemene verkiezingen in het zeer Democratische district zal winnen van haar Republikeinse tegenstander.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)