Palestijnse groeperingen beschieten Zuid-Israël met raketten vanuit Libanon

Raketinslag in Zuid-Israël. Foto YouTube.

Woensdag klonken kort na het middaguur de sirenes weer in Noord-Israël terwijl meerdere raketten vanuit Libanon op Israëlisch grondgebied werden afgevuurd.

Sirenes gingen af in Tel Hai en Kfar Giladi, evenals in Kiryat Shmona, waar bewoners de opdracht kregen naar hun schuilkelders te gaan.

Minstens één raket ontplofte in de buurt van de grensstad Kiryat Shmona. Inwoners van de regio Galilea meldden het geluid van explosies. De IDF heeft gereageerd met artillerievuur.

Er waren geen meldingen van gewonden of schade. Lokale media citeerden de reddingsdienst van Magen David Adom die zegt vier mensen te hebben behandeld voor panieksymptomen.

Volgens de IDF zijn er drie raketten gelanceerd vanuit Libanon, waarvan er één de grens niet haalde en de andere op Israëlisch grondgebied insloegen. De burgemeester van Kiryat Shmona, Avichai Stern, bezocht de plaats van de raketaanval toen de gemeente de inwoners opdroeg tot nader order in hun beschermde ruimtes te blijven.

Veiligheidsfunctionarissen geloven dat de aanval werd uitgevoerd door Palestijnse groepen in Libanon en niet door de door Iran gesteunde terreurorganisatie Hezbollah. Het is onwaarschijnlijk dat de groepen kunnen opereren zonder toestemming van Hezbollah.

Het incident komt twee dagen nadat de IDF lichtkogels afvuurde langs de Libanese grens bij Kibbutz Ma’ayan Baruch, na verdachte activiteiten in het gebied.

Twee weken geleden klonken de sirenes voor het laatst in Galilea, toen twee raketten vanuit Libanon op Zuid-Israël werden afgevuurd.

Er waren geen gewonden of schade bij die aanval en de IDF zei dat het geloofde dat Palestijnse groepen in Libanon verantwoordelijk waren. De IDF vuurde als reactie artilleriegranaten af ​​op Zuid-Libanon.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!