Israël overtreft de VS in dagelijkse corona-sterfgevallen per hoofd van de bevolking

Israël tijdens lockdown. Ir Yamin, eigen foto

Het is een record dat Israël liever niet had gezien. Voor het eerst sinds het begin van de coronavirus pandemie zijn de dagelijkse corona-sterfgevallen per hoofd van de bevolking in Israël hoger dan in de Verenigde Staten.

De cijfers zijn bekend gemaakt door een militaire werkgroep van het Israel Defense Forces Military Intelligence Directorate. Volgens de gegevens zijn de dagelijkse bevestigde nieuwe gevallen in Israël de hoogste ter wereld, hoewel dat een gevolg is van de grote hoeveelheid mensen die dagelijks getest worden op het coronavirus, ongeveer 60.000 per dag.

De werkgroep berekende de dagelijkse sterfgevallen per hoofd van de bevolking als een gemiddelde van de afgelopen week. Volgens de gegevens bedroeg het gemiddelde dagelijkse sterftecijfer in Israël de afgelopen week 3,5 per 1 miljoen inwoners, terwijl het in de VS ongeveer 2,2 sterfgevallen is per 1 miljoen inwoners.

Israël loopt ver voor op andere landen wat betreft dagelijkse nieuwe gevallen per hoofd van de bevolking vanwege de zeer hoge testcijfers. Maar zelfs wat betreft het percentage positieve testresultaten van alle tests dat de laatste dagen tussen 14% en 15% uitkomt, loopt Israël ook voor op andere landen die ter vergelijking in het rapport zijn opgenomen.

Deze mededeling komt kort nadat minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein dinsdag zei dat hij verwacht dat de nationale lockdown langer zal duren en dat in tegenstelling tot de eerste golf, de strikte regels langzaam zullen worden opgeheven.

“Er is geen kans dat de lockdown binnen anderhalve week zal worden opgeheven, onmiddellijk na Simchat Torah. Er is geen scenario dat we binnen tien dagen alles zullen opheffen en zeggen: ‘Alles is voorbij, alles is in orde’, ”vertelde Edelstein aan de openbare omroep Kan, waarbij hij opmerkte er van uit te gaan dat de huidige lockdown 6 – 8 weken zou kunnen duren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!