IsraAid zorgt voor stromend water in Vanuatu

Foto IsraAid

Na 40 jaar hebben dorpsgemeenschappen in Vanuatu in de Stille Oceaan nu toegang tot stromend water zonder dat ze meer dan een kilometer hoeven te lopen om de dichtstbijzijnde bron te bereiken.

Dat komt omdat de Israëlische humanitaire hulporganisatie IsraAID, in samenwerking met de regering van Vanuatu, waterfiltratiesystemen, kranen en leidingen heeft geïnstalleerd.

Honderden leden van de gemeenschap zijn door IsraAid getraind in hygiëne- en sanitaire projecten en de bediening en het onderhoud van de watersystemen, om te voorkomen dat het water zou stoppen met stromen.

Er is prioriteit gegeven aan de betrokkenheid en deelname van vrouwen, zodat alle leden van de gemeenschap kunnen bijdragen en hun eigen vaardigheden kunnen ontwikkelen, aldus IsraAID.

Het project is nog in volle gang en heeft tot dusver 11 dorpen bereikt met een totale bevolking van 1.300 mensen. IsraAID heeft 72 kranen geïnstalleerd, 420 gemeenschapsleden getraind in hygiënepraktijken en infrastructuuronderhoud, en zeven systemen voor het opvangen van regenwater en door ‘zwaartekracht’ gevoede watersystemen geïnstalleerd.

“Aangezien het COVID-19 virus gemeenschappen over de hele wereld blijft beïnvloeden, is toegang tot veilig water, hygiënevoorraden en sanitaire voorzieningen nu belangrijker dan ooit”, zegt IsraAID CEO Yotam Polizer.

“IsraAID’s WASH-experts [water, sanitaire voorzieningen en hygiëne] blijven WASH-oplossingen implementeren in enkele van ‘s werelds meest kwetsbare gemeenschappen.”

De lokale teams van IsraAID hielpen ook actief de mensen in Pinksteren en Ambrym, de twee Vanuatu-eilanden die begin april het meest werden getroffen door de tropische cycloon Harold. De storm verwoestte veel huizen, scholen en gezondheidscentra, terwijl internationale hulporganisaties en crisisteams ernstig werden belemmerd door de aanhoudende pandemie.

Voor meer informatie klik hier.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!