President Rivlin roept iedereen op een extra kaars aan te steken voor slachtoffers coronavirus

President Rivlin. Foto GPO

President Rivlin heeft in een emotionele oproep de bevolking van Israël en Joden buiten Israël, opgeroepen om voor het ingaan van Jom Kippur, een extra kaars aan te steken voor de mensen die aan het coronavirus zijn overleden.

Zijn letterlijk tekst staat hieronder:

“De pandemie van het coronavirus en de slachtoffers ervan hebben me doen denken aan degenen die hun leven hebben verloren, aan de onzichtbare engel des doods die zijn vreselijke werk verricht door levens te nemen in geïsoleerde eerstehulpafdelingen zonder familie om hen heen, met een laatste aanraking te scheiden, hand in hand, nog even een gezicht te aaien. Aan die dierbaren van de meer dan 1400 slachtoffers moest ik denken en besloot ik een gebed op te dragen en een kaars aan te steken ter nagedachtenis aan hen.

‘Moge Gd het onthouden, en moge het volk van Israël de zielen herdenken van die Israëli’s die dit jaar hun leven hebben verloren vanwege het coronavirus. Mogen we ons die pioniers en oprichters herinneren, overlevenden van de Holocaust, doorgewinterde immigranten, strijders en scheppers, studenten van de Torah en aanbidders van de Heer, Joden en Arabieren, oud en jong.

Ze waren allemaal geliefd, allemaal bekend, hadden allemaal namen en gezichten. Vaders en zonen, grootmoeders en grootvaders, vrienden en kennissen, buren en collega’s. Een onlosmakelijk onderdeel van het weefsel van ons leven. Mogen wij vergeven worden voor de zonde van zwakheid en onvermogen, voor het niet genoeg doen, voor het niet lukken om hen te redden. Daardoor gingen er levens verloren. Onze Vader, onze Koning, voorkomt de verspreiding van de ziekte en geef onze leiders het begrip en de kracht om ons naar vrede te leiden, en om ons, Heer, naar betere dagen te leiden, om te leven, in geluk en vrede. Moge het Uw wil zijn, Koning van het universum, dat gezondheid, welvaart, vrede en eenheid zullen heersen in onze grenzen. Mogen de zielen van onze broeders en zusters, de slachtoffers van de pandemie, gebonden zijn in de band van het leven, en mogen we amen zeggen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!