Israëlische marine test nieuw raket systeem (video)

Moment van afvuren nieuwe raket. Screenshot video IDF

De Israëlische marine heeft de afgelopen week een nieuw raket systeem getest, maakte de IDF in een persbericht bekend. Het nieuw systeem, wat nog geen naam heeft, is bedoeld om de superioriteit van de Israëlische marine in de wateren rond Israël te garanderen.

Het nieuwe raketsysteem is ontwikkeld door Israel Aerospace Industries (IAI) en werd getest door de marine en de Weapons Development and Technology Infrastructure Administration van het ministerie van Defensie, bekend onder het Hebreeuwse acroniem MAFAT.

De Israëlische marine voerde een vooraf geplande reeks proeven uit om de operationele mogelijkheden van het systeem vast te stellen. Het nieuwe raketsysteem biedt verbeterde offensieve precisiecapaciteiten, heeft een groter bereik, beschikt over verbeterde offensieve flexibiliteit en is beter uitgerust om geavanceerde dreigingen aan te pakken.

De proeven hebben het systeem voorbereid voor gebruik door de Israëlische marine waardoor de raketten zullen worden geïnstalleerd op zowel de bestaande Sa’ar 5 Class-korvetten, evenals op de nieuwe Sa’ar 6 Class-korvetten die de komende maanden in gebruik zullen worden genomen door het 3rd Flotilla (de Missile Boat Flotilla van de Israëlische marine). Tijdens de succesvolle proef werd een raket afgevuurd op een dummy-doelvaartuig.

De introductie van het systeem zal dienen als een belangrijke aanvulling op de inspanningen van de Israëlische marine om haar voortdurende superioriteit op zee verzekeren, zo deelde de IDF mee.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!